PKK’ya Sırtını Dayayanlar Hapiste

PKK’ya Sırtını Dayayanlar Hapiste

AK Parti Ankara Başkanlığı ekim ayı il danışma meclisi toplantısını Akyurt’un ev sahipliğinde gerçekleştirdi. Toplantıda konuşan Meclis İdari Amiri ve Ankara Milletvekili Ahmet Gündoğdu, “PKK’ya sıratınızı dayarsanız bir günde bu ülkenin hapishanesine duv

 UĞUR ÖĞÜT / HABERVAKTİM

 

Ekim ayı il danışma meclisi toplantısını AK Parti Ankara Başkanlığı Akyurt’ta gerçekleştirdi. CHP’nin HDP’ye sahip çıkmasına sitem eden Meclis İdari Amiri ve Ankara Milletvekili Ahmet Gündoğdu, “PKK ya sıratınızı dayarsanız bir günde bu ülkenin hapishanesine duvarına sırtınızı dayarsınız” dedi. Toplantıya Ankara Milletvekilleri Emrullah İşler, Ahmet İyimaya, Murat Alparslan, Ahmet Gündoğdu, Ali İhsan Arslan, Nevzat Ceylan, Ertan Aydın katıldı.
ANAYASA PROBLEMİMİZ VAR
Anayasaların, millet adına düşünenler tarafından geliştirilmiş projeler olduğunu dile getiren İyimaya, “Türk anayasalarının temel karakteri ise mili mimariye dayalı olmadığından öte bunun ötesinde protez anayasalardır. Gözü Fransa'dan alınmıştır. Ayağı Belçika'dan alınmıştır. Bizim hem kültür hem siyaset hem devlet düzeni bakımında bir anayasa problemimiz var. Siyaset kurumu, darbeler sonrası normalleşme döneminde ortak mutabakata dayalı bir anayasa projesi üretmemiştir. Çünkü bütün milleti bağlayan, güçleri bağlayan temel metnin anayasal gelenek içinde siyaset grubunun bir kesimi tarafından değil, mutlaka belli bir mutabakata dayanması lazım. Bu mutabakat uzlaşma komisyonları sağlanmış olmasına rağmen bir türlü sağlanamamıştır” şeklinde konuştu.
BAŞKANLIK CUMHURBAŞKANIN ŞAHSİ İSTEĞİ DEĞİL
İyimaya, “Başkanlık sistemi iyi planlanırsa, iyi tasarlanırsa kurgusu iyi yapılırsa ve dünyadaki başkanlık sistemlerindeki arızalar, problemler iyi gözlemlenirse başkanlık sistemi, Türkiye’nin sorunları, kültür yapısı ve tarihsel gerçeği itibariyle en iyi bir hükümet sistemidir" ifadelerine yer vererek, "Önümüzdeki veya izleyen hafta Anayasa Komisyon'umuzda bizim başkanlık modelimiz ve buna ilişkin teklif tartışılacak. Müzakere edilecek ve genel kurulda da müzakere edilecek” ifadelerini kullandı. Başkanlık sisteminin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın şahsi bir isteği olamadığına dikkat çeken İyimaya, “Anayasalar yapıları itibariyle teklifleri de, değiştirilmeleri de, yeni kurgulanmaları da zor olduğu için aşkın zamanlı metinlerdir. Her faninin ömrünü aşan metinlerdir. Evet, karizmatik bir liderimiz var. Türkiye'yi büyük tehdit ile karşı karşıya kalan, ölümü göze alarak o geceki mücadelesi ile adeta milletin iradesi ve diğer unsurlarda birleşerek yok oluşu önleyen bir Cumhurbaşkanımız var. Ben başkanlık sistemini değerli Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan kadar adil, etkili ve millet lehine kullanabilecek bir lideri şuanda göremiyorum” değerlendirmesinde bulundu. 

HAPİSHANESİNE DUVARINA SIRTINIZI DAYARSINIZ

Daha sonra Meclis İdari Amiri ve Ankara Milletvekili Ahmet Gündoğdu,

“Kılıçdaroğlu olmayacak çıkışlar yapıyor 15 Temmuz gecesi tatildeymiş gibi bir algı yaratmaya çalışıyor. O gün meclisi açan yine liderimiz dava arkadaşlarıydı peki sen neredeydin o gece o geceye bakıyoruz bir seyrediyorsun dedi.

Seçimle gelen seçimle gider kasetle gelen nasıl gider bu soruyu bir sorması lazım kendisine dedi. Bugün CHP’nin HDP’ye sahip çıkması ve Avrupa Birliğinin sahip çıkması nasıl bir iki yüzlüktür, PKK ya sıratınızı dayarsanız bir günde bu ülkenin hapishanesine duvarına sırtınızı dayarsınız. İnşallah referanduma giderek dünya liderimizi başkan yaparak bu ülkenin ihtiyacımızı gidereceğiz” dedi.

ŞEHİT VE GAZİ ZİYARETLERİ ÇOK ÖNEMLİ

AK Parti Ankara İl Başkanı Mustafa Nedim Yamalı ise teşkilat hakkında bilgi verdi ve uyarılarda bulundu; “2 ay daraltılmış, 1 ay genişletilmiş il danışma meclis toplantımızı yapacağız. Şehit ve gazilerimizin ziyaretleri çok önemli tek atımlık kurşun gibi olmamalı buna devam etmeliyiz. Bu konudaki heyecanı düşürmememiz gerekir, her ilçe teşkilatımızda 1 kişi şehit  ve gazilerimizle ilgilenmesi lazım ve halka ilişkiler başkanlığımız da destek vermelidir.”

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.