Polis çevirmesi GERGİNLİK oluşturdu

Polis çevirmesi GERGİNLİK oluşturdu

Okulların açılmasıyla tekrar yoğunlaşan toplu taşıma araçlarına yönelik kontroller sıklaştı. Ayakta yolcu aldığı gerekçesiyle durdurulan dolmuştaki yolcular ‘çaresiz biniyoruz, yoksa işe geç kalacağız’ dedi.

Okullara verilen aranın sona ermesiyle birlikte trafikteki hareketlilik arttı. Okula gitmek üzere yollara dökülen öğrenciler toplu taşıma araçlarını doldurdu. İş ve okul saatlerinin yakın olması nedeniyle yollarda trafik oluştu. Tatilin ardında okul servislerinin de trafiğe çıkmasıyla yoğunluk arttı. Dolmuşlar için belirlenen trafik kurallarına göre ayakta yolcu almak yasak olduğu biliniyor.

Kapasitesi üzerinde yolcu alan dolmuşlar trafik ekipleri tarafından cezalandırılıyor. Yolcu sayısının artması ile kapasitesini aşan dolmuşlardan bir tanesi Atatürk Kültür Merkezi önünde kontrol yapan trafik polisleri tarafından durduruldu. Ayakta yolcu aldığı gerekçesiyle ceza uygulanan dolmuş şoförü işlemler için beklemek zorunda kaldı.

Bu durum karşısında işe geç kaldığını söyleyen vatandaşlar sinirlendi. Ayakta yolcu aldığı gerekçesiyle durdurulan dolmuştaki yolcular ‘çaresiz biniyoruz, yoksa işe geç kalacağız’ dedi. Bir an önce gitmek için sabırsızlanan yolcular ile dolmuş şoförü arasında gerginlik yaşandı. Dolmuş şoförü kimse yolda kalmasın diye ayakta yolcu aldığını söyleyerek kendini savundu. Yolcular ise şoförün kurallara uymaması nedeniyle işe geç kaldıklarını belirterek tepki gösterdi.

HAKAN ŞAHİN/HABERVAKTİM


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.