Poşet Vurgunu

Poşet Vurgunu

Ankara’da bazı marketler alışveriş sonrası verdiği poşetleri ayrıca ücretlendiriyor. Çevre duyarlılığını gözettiklerini iddia ederek market poşetlerini müşteriye parayla satan işletmeler vatandaştan büyük tepki görüyor.

 

HAKAN ŞAHİN/ HABERVAKTİM

Ankara’da bazı marketlerde alışveriş sonrası verilen poşetler ayrıca ücretlendiriliyor. İkea, Ankagross, Metrogross ve Nevgross gibi marketlerde görülmekte olan poşetlerden ayrıca ücret alma uygulaması vatandaşın tepkisini çekiyor. Market yöneticileri çevreye olan duyarlılığı artırmak için böyle bir uygulamaya başvurduklarını belirtiyor. Vatandaş bu uygulamayı çevre dostu olmayan sıradan naylon poşetleri ücretle veren marketlerin fırsatçılığı olarak değerlendiriyor.

POŞETLER ÜCRETLİ

Alışveriş sonrası kasaya gelen vatandaşlara kaç adet poşet istediğini soran market kasiyeri poşetlerden ayrıca ücret talep ediyor. Metrogross market her poşet için 38 kuruş ücret alıyor.  Nevgross market her poşeti 10 kuruş olarak ücretlendirirken, ikea market büyük poşeti 20 kuruş,  küçük poşeti 10 kuruş olarak ücretlendiriyor.

ÇEVRE BAHANESİ

Nevgross market yetkilisi, standardın üzerinde bir kaliteye sahip ve dayanıklı poşetleri olduğu için ücret aldıklarını belirtiyor. Metrogross marketin internet sitesinde poşetleri neden ayrıca ücretlendirdiğini anlatan açıklamasında, “Doğaya karışması 450 yıl alan naylon poşetleri kullanmak yerine, alışverişleriniz için TEMA’nın bez torbalarını kullanmanızı öneriyoruz ve bu yaklaşımı destekliyoruz” şeklinde ifade ediliyor. Açıklamanın aksine markette bez poşetlerin değil şeffaf naylon poşetlerin kullanıldığı görülüyor. Bu naylon poşetleri müşterilere ücretli olarak vermeleri vatandaşın gözünde fırsatçılık olarak değerlendiriliyor.  Vatandaşlar, diğer marketlerde ücretsiz olarak verilen poşetlerin bu markette parayla satılmasına itirazlarını dile getiriyor.

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.