Prof. Dr. Erhan Aslanoğlu’ndan şok dolar ve faiz tahmini

Prof. Dr. Erhan Aslanoğlu’ndan şok dolar ve faiz tahmini

Dolar ve Euro’da yaşanan yükselişin devam edip etmeyeceği merak edilirken, Piri Reis Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erhan Aslanoğlu’ndan çok çarpıcı bir tahmin geldi.

Seçimlerin ardından ekonomi yönetiminin değişmesiyle Türk Lirası’nın döviz karşısında değer kaybetmesi hızlandı. Dolar ve Euro’da büyük artış yaşandı. Dolar ve Euro’da yükseliş sürer mi, dolar daha ne kadar artacak? Özellikle küçük yatırımcılar bu soruların cevabını ararken uzmanlar bir biri ardına dikkat çeken değerlendirmelerde bulunuyor.

DOLAR DAHA NE KADAR ARTAR?

Dolar ve Euro’da yaşanan yükselişin devam edip etmeyeceği merak edilirken, Piri Reis Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erhan Aslanoğlu’ndan çok çarpıcı bir tahmin geldi. Prof. Aslanoğlu, dövizdeki artışın sürpriz olmadığını, bu artışın bir miktar daha devam edeceğini, ardından faiz artırımı geleceğini söyledi.

ARTIŞ HIZLI AMA SÜRPRİZ DEĞİL

Habertürk TV’de canlı yayına katılan Prof. Aslanoğlu, şöyle konuştu:

“Bugünkü hareket hızlı evet. Ama sürpriz değil. Dövizin bu mevcut hareketini devam ettirmesini bekleyebiliriz. Ekonomi yönetiminin müdahale konusunda ne yapacağını bilemiyoruz. Ama dengeleme açısından çok da gecikilmeden dengelenmesi lazım. Ardından faiz devreye girer.”

Dövizdeki artışın beklenen aralıkta bir artış olduğunu ifade eden Prof. Aslanoğlu, “Önemli olan ekonomi yönetiminden gelecek olan faizli ilgili açıklamadır” diye ekledi.

ÇIKAR ÇIKAR BİR MİKTAR GERİ GELİR

Aslanoğlu, dolar için hangi seviyeyi öngördüğü konusunda ise, politikanın diğer bileşenlerinin bilinmesi gerektiğini söyledi. Aslanoğlu “27’ye çıkar 26’ya iner, 25’e çıkar 24’e iner. Belli bir noktadan sonra bir miktar geri gelecektir. Bu artış bir miktar daha devam edebilir. Bu artış bir ay içinde de olabilirdi, birkaç saat içinde de. Bu ekonomi yönetimiyle alakalıdır” diye konuştu.

Aslanoğlu ayrıca “Nereye kadar çıkabilir konusunda, müdahale gelebilir. Birkaç gün bu tür hareketlere hazırlıklı olmak lazım. Önümüzdeki hafta başı da sürebilir hareketlilik. Ekonominin ihtiyacı olan seviye açısından çok da sıkıntılı bir durum görmüyorum” dedi.

MB FAİZİ ARTIRACAK MI?

Prof. Dr. Erhan Aslanoğlu, Merkez Bankası’nın 22 Haziran toplantısında faizi artırıp artırmayacağı konusunda ise “Benim öngörüm, koridor da olsa doğrudan da olsa bir anda faizi yukarı çekileceğini sanmıyorum. Kademeli olacaktır. Koridor da olsa o kademe uygulanabilir. Önemli olan üst noktayı doğru belirlemektir” dedi. Aslanoğlu, faizin hangi noktaya kadar çıkarılabileceği konusunda ise yüzde 30'lu rakamlara işaret etti.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.