Pursaklar’a 9 Dev Proje

Pursaklar’a 9 Dev Proje

Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin projeleri ve Pursaklar’ın gelişimi hakkında Habervaktim’e önemli açıklamalar yaptı. Her geçen gün yapılan projelerle büyük gelişim gösteren Pursaklar Belediyesi yapılacak yeni 9 projeyle birlikte gelişimini devam et

UĞUR ÖĞÜT / HABERVAKTİM

 

Pursaklar’ın gelişiminde en büyük payı olan Belediye Başkanı Selçuk Çetin, 2015 yılını değerlendirerek “Pursaklar büyük bir gelişim havası yakaladı. Hem hükümetimiz hem Büyükşehir Belediyemizin destekleriyle yeni projeleri ilçemize kazandırıyoruz” dedi. Başkan Çetin, 2015 yılını değerlendirerek 2016’da devam eden ve yapılması planlanan dev projeleri anlattı.

YÜZDE 75,5’LE EN YÜKSEK DESTEK

Pursaklar için 2015 yılı nasıl geçti, kısaca değerlendirir misiniz?

2015’i değerlendirecek olursak, sevinci ve hüznü birlikte yaşadığımız bir yıl oldu diyebilirim. Dağlıca’da çok sayıda Mehmetçiğimizle birlikte Okan Taşan kardeşimiz şehit oldu. Yüreğimiz yandı. Hemen komşumuz olan Karacaören’de ailenin acısını paylaşmak için günlerce birlikte olduk. Bu vesileyle bir kez daha bütün şehitlerimize rahmet diliyorum. Rabbim onlardan razı olsun. Bunun yanı sıra terör olaylarıyla canımız yandı, çok sayıda vatandaşımız katledildi, kahraman güvenlik güçlerimiz şehit oldu. Terörü ve teröristi destekleyenleri bir kez daha lanetliyorum, hayatını kaybeden vatandaşlarımıza ve aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Tabii bunun yanı sıra üst üste iki genel seçim atlattık. Mensubu olmakla gurur duyduğum AK Parti’ye, Pursaklar olarak, merkez metropol ilçeler içinde yüzde 75,5’le en yüksek desteği vermenin ve partimizi tek başına 4’üncü kez iktidarda görmenin mutluluğunu yaşadık.

ANKARA’DA SİNEMASI OLAN TEK BELEDİYE

Pursaklar’da 2015 yılında yapılan çalışmaları kısaca değerlendirebilir misiniz?

Pursaklar olarak 2015 yılında ne yaptık sorusuna gelecek olursak, hamdolsun ilçemizdeki hizmetlerimiz her geçen yıl giderek artmaya devam ediyor. 2015 yılı bizim açımızdan çok başarılı geçti. Tebessüm Şehri’mizde bütün hemşerilerimiz mutlu ve mesut bir şekilde yaşıyor. Bunun alt yapısında tabii ki belediyenin sosyal, kültürel, sanatsal, sportif ve alt yapı hizmetleri yer alıyor. 2015 yılında hayata geçirdiğimiz projelerimizden birisi Tebessüm Sineması idi. Ankara’da sineması olan tek belediye Pursaklar. Bu sinemamızdan sadece Pursaklar değil diğer ilçeler de gelip ücretsiz bir şekilde yararlanabiliyor. Bir ilçe için en güzel sanatsal faaliyet sinema ve tiyatro bilinci oluşturmak, bunu uygulayacak mekânlar yapmaktır. Biz bunu başardık. Bir yılda 23 bin 25 kişi film izledi. Diğer özgün projelerimiz olan Hoş Geldin Küçük Hemşerim kampanyası ile yeni doğan bebeklere ilk hediyelerini vermeyi sürdürdük. Sünnet ziyaretlerimize 11 yıldır devam ediyoruz. Yine Türkiye’de ilk ve tek olan Nezaket Okullarımızda 2015-2016 eğitim öğretim döneminde müfredat yenilemesi yaptık. 36 başlıktan oluşan adab-ı muaşeret eğitimlerini, sabah ve öğlen grupları şeklinde, 4 ila 6 yaş arasındaki çocuklara veriyoruz. Her yıl öğrenci sayımız 800 ila 900 arasında olurken, 2015 yılında ders saatlerini uzatarak öğrenci sayımızı 420’ye düşürdük. Önceden bir günde dört grup halinde eğitim verirken, 2015 yılı itibariyle bir günde sabah ve öğlen olmak üzere iki grup halinde eğitim vermeye başladık. Bu eğitimleri 5 ayrı merkezde alanlarında uzman olan eğitmenlerimizle ücretsiz bir şekilde devam ettiriyoruz. Hemşerilerimizin doğumundan ölümüne kadar her alanda hizmet ediyoruz.

PURSAKLAR SÜREKLİ GELİŞİYOR

Başkanım, Pursaklar’a özgü projeler var. Bunlar devam edecek mi? Neler söylemek istersiniz?

Tabii bunlar devam edecek. Geleneksel hale getirdiğimiz Ankara Kedisi Güzellik Yarışması’nın 4’üncüsünü düzenleyerek Ankara’nın kültür mirasına sahip çıkmaya devam ettik.  Geleneksel Dedeler ve Neneler İkinci Bahar Koşusu’nun 9’uncusun yaptık. Dede ve Torun Evlerinde kültürel faaliyetlerimize devam ettik. Yaz Spor Okullarımızı devam ettirdik. 2015 yılında başlattığımız Mahalleler Arası Futbol Turnuvası’nın ilkini yaptık. 2015 yılında Saray Mahallemize yeni bir erkek spor salonu açtık. Altınova Mahallemize bayan spor salonu ve Nezaket Okulu yaptık. Mahmudiye bölgesi olarak bilinen alanda büyük bir futbol sahası yaptık. Yine 2015 yılı içeresinde iki gün süren Birinci Bahar Şenlikleri düzenledik.  Gençlik kamplarımız devam etti. Kitaplar Devletten Kırtasiyeler Belediyeden kampanyamıza 2015 yılında da devam ederek 21 bin öğrenciye ücretsiz kırtasiye paketlerini hediye ettik. Eğitime destek aracımız ile engelli öğrencilerimizin servis ihtiyacını karşılıyoruz. Tebessüm Çarşımız ihtiyaç sahiplerinin yüzünü güldürmeye, onların ihtiyaçlarını karşılamaya devam etti. Yardım kampanyaları düzenledik. Diğer kültür ve sanat faaliyetlerimiz her geçen yıl daha da geliştirilerek devam ediyor. Pursaklar sürekli gelişiyor. O nedenle yeni yol yapımları, yeşil alan çalışmaları devam ediyor. 2015’te 17 bin 601 ton asfalt serimi, 15 bin 495 metre yeni imar yolu, 21 bin 540 metre mevcut imar yolu düzenlemesi yaptık. Kilometrelerce kaldırım yaptık. İlçemiz sınırlarında yaklaşık 800 dönümlük yeşil alan çalışmasına ulaşarak kişi başına düşen yeşil alan oranını 8,2 metrekareye yükselttik. 100’e yakın parkımızda yenilemeler yaptık, çocuk oyun alanlarını yeniledik, spor aletlerinin bakım-onarım ve değişimlerini yaptık. 5 kilometrenin üzerinde yürüyüş yolu yaptık. İlçemizdeki kurak yerlerin hepsini yeşillendirmeye çalışıyoruz. Pursaklar yemyeşil bir ilçe oldu.

146 PERSONELLE TEMİZLİK HİZMETİ

Pursaklar’da önemli projelerden biri de yeraltı çöp konteynırı uygulaması oldu. Bu konuda çalışmalar hangi aşamada?

Ankara’da yeraltı çöp konteynır uygulamasını başlatan ikinci belediye olarak bu çöp konteynırlarının sayısını 200’e ulaştırdık. Buna devam edeceğiz. Bu çok güzel bir uygulama oldu. Yine cam, ambalaj atıkları ayrıştırma ve geri dönüşüm projelerini geliştirerek uygulamaya devam ettik. Çevre bilincine yönelik tiyatro ve seminerler düzenledik. 146 personel, 25 araç ile 3 vardiya halinde temizlik hizmeti veriyor. Cadde, sokak ve kapalı pazar alanlı düzenli olarak yıkanıyor, ilaçlanıyor. Çöp aktarma istasyonunu yeniledik. Yeni yeraltı çöp konteynırı almaya devam edeceğiz.

PURSAKLAR’I ‘SPOR ŞEHRİ’ YAPMAK İSTİYORUZ

Bir çok bakanlığın Pursaklar’a yatırımı olacak. Hatta bunlardan birkaçı başlamış durumda. Bu projelerin detaylarını paylaşır mısınız?

Öncelikle sporla başlamak istiyorum. Bizler Pursaklar olarak eğitim ve sporu birlikte yapan, spora ve sporcuya destek veren bir belediyeyiz. Projelerimizi, yatırımlarımızı bu anlayış içerisinde hayata geçiriyoruz, insan odaklı hizmetimizi sürdürüyoruz. Bu nedenle 7’den 77’ye hemen her kesime yönelik spor hizmetlerimiz ve yatırımlarımız var. Pursaklar genelindeki kulüplere baktığımızda 3 bin 500 civarında sporcumuzun olduğunu görüyoruz. Bu çok önemli bir sayı. Bizler elimizden geldiği kadar spora ve sporcularımıza destek olmaya çalışıyoruz. Çünkü Pursaklar’ı “spor şehri” yapmak istiyoruz. Bayan voleybol takımımız İkinci Lig B Grubunda ilk yarıyı lider olarak tamamladı. İkinci yarıda da liderliğini sürdürüyor. Futbol, taekwondo, hentbol, çim hokeyinde de iyi durumdayız.

TOPLAM’DA 9 DEV PROJE

Selçuk Çetin 9 proje hakkında şu bilgileri verdi:

1-Ayyıldız Spor Kompleksi

Spor alanında çok önemli projelerimiz ve yatırımlarımız var. Gençlik ve Spor Bakanlığımız ile yaptığımız görüşmeler sonucu ilçemize büyük bir spor kompleksi kazandırıyoruz. Ayyıldız Mahallemizde bulunan 70 dönümlük bir arazide Ayyıldız Spor Kompleksi projesi hazırlandı. İlçemiz için çok önemli bir yatırım olacak. 20 trilyonluk bir bütçe ayrıldı. 70 dönümlük arazide 1 adet 2 bin 200 kişi seyirci kapasiteli sentetik stat, 1 adet yarı olimpik yüzme havuzu, 1 adet çok amaçlı ‘Sporcu Fabrikası’ (10 adet spor salonu büyüklüğünde) yapılacak.

‘Sporcu Fabrikası’nın içerisinde basketbol, voleybol, hentbol, judo, taekwondo, güreş gibi faaliyetlerin yapılabileceği antrenman salonları da bulunacak. Bir yılda tamamlanması düşünülen Spor Vadisi projesi, Pursaklar’ı aynı zamanda Spor Şehri haline getirecek önemli bir proje. Zemin etüt çalışmaları yapıldı. Şu anda il müdürlüğüne devredildi. İhale aşamasında.

2-Gençlik Merkezi

Yine bunun devamı olarak Pursaklar Medine İmam-Hatip Ortaokulu’nun bulunduğu alandaki 4 dönümlük bir arazide 5 katlı Gençlik ve Spor Merkezi yapılacak. İhalesi yapıldı. Burada gençlerimiz bütün sportif faaliyetlerden faydalanacak. Genç nüfusumuzun spor yapmasını istiyoruz. Biz her zaman şunu söylüyoruz: Gençlere yatırım geleceğe yatırımdır. Spor; dostluk, kardeşlik ve sağlıklı yaşam için vazgeçilmez bir değerdir. Pursaklar 2016’ya yeni projelerle girdi

3-Saray Yüzme Havuzu

Yine belediye olarak yapacağımız yatırımlardan biri de Saray Mahallemize kapalı yüzme havuzu projesi’dir. Bu projemiz 4 kat bir bina olarak tasarlandı. İçerisinde: bay-bayan spor salonları, kafeterya, 240 kişi seyirci kapasiteli yarı olimpik kapalı yüzme havuzu, bir adet antrenman havuzu, bir adet çocuk havuzu, iki adet sauna-buhar odası, giyinme kabinleri, duş ve lavabolar, 11 adet sınıf, 4 adet idari ofis, bir adet sağlık odası ve antrenör odası ve 70 araçlık açık otopark bulunuyor. Bunun da proje çalışması bitti, ihale aşaması tamamlandıktan sonra 2016 yılı Nisan ayında temeli atılacak inşallah.

4-Uluslararası Polis Eğitim Merkezi (UPEM)

İçişleri Bakanlığı tarafından Saray bölgesine yapılması planlanan UPEM ile yabancı polisler eğitilecek. Bu polis eğitim merkezinde çevre ülkelerden gelecek olan polisler de eğitilecek. Sayın Başbakanımız bu proje ile ilgili olarak açıklamalarda bulunmuştu. Bu da kısa sürede ilçemiz sınırları içerisinde yapılacak.

5-Devlet Hastanesi

Pursaklar’ın en büyük eksiği ve ihtiyacı olan Devlet Hastanesi’nin temeli 2015 yılında atıldı. Pursaklar Kapalı Spor Salonu çaprazında üç blok halinde tasarlanan Devlet Hastanesi’nin birinci blok temel atma işlemi gerçekleşti. Zemin çalışmalarının ardından temel çalışmalarına başlayan yüklenici firma, demir bağlamaları ve beton atımını tamamladı. Kolon demirlerini bağlamaya başlayan işçiler çalışmalarına hız verdi. Hava koşulları el verdikçe beton atımını ve hafriyat çalışmalarını sürdürecek olan işçiler belirlenen sürede hastane inşaatını tamamlayacak. Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan 150 yatak kapasiteli Pursaklar Devlet Hastanesi iş takviminde belirlenen sürede tamamlanarak hizmete açılacak. Hemşerilerimiz hastane hizmetlerinden en iyi şekilde yararlanacak.

6-Havalanı Metrosu

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından yapılacak olan ve hükümet programında yer alan Havaalanı Metrosu Pursaklar’dan geçecek. Dünyada nereye giderseniz gidin başkentlerin havaalanlarında metro vardır. Sayın Başbakanımız, Ulaştırma Bakanımız ve Büyükşehir Belediye Başkanımız sağ olsunlar bunun müjdesini verdi. Pursaklar’dan geçecek olan metro bölgeye artı bir değer katacaktır.

7-Erdemli Gençlik Akademisi ve Kreşler

Protokol yolu üzerindeki Mehmet Akif Ersoy Sosyal Tesislerimizin yanında 3 katlı bir Erdemli Gençlik Akademisi yapıyoruz. Onun da önümüzdeki günlerde açılışını gerçekleştireceğiz. Hemen onun 500 metre gerisinde bir Kreş (Nezaket Okulu) binası yaptık. Kaba inşaatı bitti. Onun da açılışı bu yıl içerisinde gerçekleşecek. Bir tane de Saray Mahallemize yapacağız. Pursaklar’ın en büyük ihtiyacı olan Devlet Hastanesinin temeli atıldı. İnşaat başladı. 150 yatak kapasiteli bir devlet hastanesi yapıyoruz. Bunun da iki yıl içerisinde hizmete açılması planlanıyor.

8-Belediye Hizmet Binası

Belediye Hizmet Binası yapacağız. Burada bütün birimlerimizi bir çatı altında toplayıp hemşerilerimizin de işini kolaylaştırmak istiyoruz. Bunun da ihalesi yapıldı. Hacı Bayram Camii’ne benzer güzel bir camii projemiz var.  Onu da kısa sürede yapacağız inşallah.

9-Halk Kütüphanesi geliyor

Mevcut Kaymakamlık binasının Saray’daki yeni Hükümet Konağı’na taşınmasıyla bu alanda bir halk kütüphanesi yapacağız. Güzel ve estetik bir proje hazırlıyoruz. Hemşerilerimiz ve özellikle de gençlerimiz bu kütüphaneden yararlanacak. 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum