Pursaklar’da anlamlı buluşma: Hanım Evleri Milletin Kalbinde

Pursaklar’da anlamlı buluşma: Hanım Evleri Milletin Kalbinde

Pursaklar Belediyesi’nin “Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ni Görmeyen Kalmasın” etkinliği kapsamında Hanım Evleri kursiyerleri, Türkiye’nin simge mekânlarını ziyaret etti. Programda Millet Camii, Millet Kütüphanesi ve 15 Temmuz Demokrasi Müzesi yer aldı.

Pursaklar Belediyesi tarafından düzenlenen kültürel gezi programı kapsamında Gülbahar Hatun Hanım Evi kursiyerleri, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde yer alan önemli yapıları yakından görme imkânı buldu. Geziye katılan kursiyerler, ilk olarak Millet Camii’ni ziyaret ederek yapının mimarisi ve manevi atmosferi hakkında bilgi aldı.

MİLLİ DEĞERLER YERİNDE ÖĞRENİLDİ

Ziyaretin devamında Millet Kütüphanesi’ni gezen kursiyerler, Türkiye’nin en büyük kütüphanelerinden birini inceleme fırsatı yakaladı. Ardından 15 Temmuz Demokrasi Müzesi’ni ziyaret eden katılımcılar, milli iradenin önemini ve demokrasi mücadelesinin tarihsel sürecini yerinde gözlemledi.

BAŞKAN ÇETİN: “BU BİLİNÇ ÇOK KIYMETLİ”

Pursaklar Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin, düzenlenen etkinliklerin önemine dikkat çekerek, Hanım Evleri kursiyerlerinin sosyal, kültürel ve milli değerlerle buluşmasının kendileri için büyük anlam taşıdığını ifade etti. Çetin, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde yer alan yapıların tarih ve değerler açısından büyük önem taşıdığını belirterek bu tür ziyaretlerin devam edeceğini vurguladı.

MEMNUNİYETLE AYRILDILAR

Geziye katılan kursiyerler, programdan duydukları memnuniyeti dile getirerek Pursaklar Belediyesi’ne teşekkür etti. Belediye yetkilileri ise Hanım Evleri bünyesinde düzenlenen kültürel ve sosyal etkinliklerin önümüzdeki süreçte artarak süreceğini bildirdi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.