PURSAKLAR'DA GÖREV ÜST DÜZEY HİZMET

PURSAKLAR'DA GÖREV ÜST DÜZEY HİZMET

Habervaktim'e konuşan Pursaklar Kaymakamı İhsan Kara, Ankara'nın en genç ilçesinde görev yapmaktan dolayı büyük bir haz aldığını belirterek, "Pursaklar'da bulunmak bir kaymakam için üst düzey bir görev" dedi.

SEVGİ ÇOCUKLARINA BÜYÜK HİZMET
Pursaklar'da bulunmaktan dolayı duyduğu memnuniyetin sebebini de aktaran Kaymakam Kara, ilçede bulunan sevgi evlerindeki çocuklara hizmet etmenin ve onlara yardımcı olmanın büyük onur taşıdığını ifade etti. Kara, EYTAM Derneği ve kaymakamlığım iş birliği ile sevgi evlerindeki çocuklara yönelik rol model projesini uygulamaya geçirdiklerini söyleyerek, "Böyle bir çalışma yapmaktan memnunuz. Onlardan öğreneceğimiz çok şey var. Onların yaşama sevinci bizi de memnun ediyor. Çocuklarımızın hepsi bir pırlanta" diye konuştu.
BAĞIMLILIĞIN PANZEHİRİ PURSAKLAR
Pursaklar'ın bir başka özelliğine de değinen Kaymakam Kara, "Pursaklar, bağımlılığa en iyi ilaç olacak şekilde her türlü toplumsal dinamizmin sağlıklı işlediği ilçe. Ondan dolayı iyi bir ortamda her türlü bağımlılığa karşı mücadele edebileceğimizi düşünüyoruz. Onun için Yeşilay'ın iyi bir çalışma alanının burada oluşturacağı ümidindeyiz. Bununla ilgili beraber projeler geliştiriyoruz. Biz panzehir için iyi bir yöre olduğumuzu düşünüyoruz. Pursaklar hiçbir kötü alışkanlık ve hiçbir suç üst düzeyde değil. Her bakımdan olumlu sonuçlar veren bir ilçe.

 

OSMAN AKDOĞAN/ HABERVAKTİM-

Pursaklar Kaymakamı İhsan Kara, Habervaktim'e konuşarak Ankara'nın en genç ilçesi unvanına sahip Pursaklar'da yaptıkları çalışmaları anlattı. Pursaklar'ın örnek bir ilçe olduğunu ve bu ilçede görev yapmaktan büyük haz aldığını kaydeden Kara, Pursaklar'da sevgi evlerinin olmasından dolayı bölgenin özellik arz eden bir yer olduğuna değindi.
DAHA İYİ HİZMET VERECEĞİZ
Pursaklar halkına hizmet verecek kaymakamlık binasında son durum nedir. Yeni kaymakamlık binasına ne zaman taşınmayı düşünüyorsunuz?
Saray mevkiine yapılan kaymakamlık binamız şuan bitti. Şimdi taşınma evresindeyiz. Haziran ayı içerisinde taşınmış oluruz diye ümit ediyorum. Orada daha iyi imkanlarla hizmet verebileceğiz.
SELÇUKLU STİLİ HÜKÜMET KONAĞI
Pursaklar'da çok sayıda Selçuklu stili yapılar bulunuyor. Kaymakamlık binası da buna bir örnek olarak mı inşa edildi? 
Kaymakamlık binamız Selçuklu stili, kültürümüze de uygun bir bina yapılaşma anlayışıyla yapıldı. Hükümet konağımız öyle ümit ediyorum ki hem Pursaklar'a güzellik katacak hem de hizmetlerde bir ivme kazanmasını, daha iyi şartlarda hizmet vermesini sağlayacaktır.
PURSAKLAR ÖRNEK BİR İLÇE
Pursaklar'la ilgili kayda değer tespitlerinizin olduğunu işittik. Biraz bahsedebilir misiniz?
Pursaklar, hem Ankara'nın en genç ilçesi hem de nüfus artışı yönünden Etimesgut'u takiben hızlı gelişen ikinci ilçe. Pursaklar halkı homojen, kültürümüze, tarihimize ve geçmişimize bağlı ve gerçekten Türkiye'nin ortalamasını teşkil eden bütün faziletleri bünyesinde toplayan hizmetinde bulunmaktan memnun olduğum örnek bir ilçe.
AİLE YAPISI ÇOK SAĞLAMDIR
Pursaklar'da suç oranları çok düşüktür.  Aile yapısı çok sağlamdır. Gelenekleri olan bir ilçedir. Ankara'da gerçekten mutena bir semttir. Diğer bir taraftan Pursaklar'ın halkı okumuş, entellektüel seviyesi yüksek, kültürel çalışmalara önem veren çok güzel bir ortamı vardır. Pursaklar özellik arz eden bir yerdir.
GÖREV YAPMAKTAN HAZ ALDIĞIM BİR İLÇE
Pursaklar'da kaymakamlık görevinizi icra etmekten dolayı memnun musunuz?
Pursaklar'da olmaktan memnuniyet duyuyorum. Görev yapmaktan en fazla haz aldığım ilçelerden bir tanesi. Burada kurum ve kuruluşlarımızla, belediyemizle, Büyükşehir Belediyesi ile halkımızla güzel bir ortam var. Birlik ve beraberlik içerisindeyiz.
HER SALI HALK GÜNÜ
Halkla sık sık bir araya geliyor musunuz?
Her salı halk günümüz var. Ben halkıma ulaşmaya çalıştığım gibi onlara da kapım her zaman açıktır. Haftada bir gün mutlaka halk günü düzenliyoruz. Salı günü düzenleyemediğim taktirde aynı hafta içinde başka bir gün mutlaka halkla bir araya geliyoruz.
AİLE KURUMUNA AYRI BİR ÖZEN GÖSTERİLİYOR
Aile içi şiddeti önlemeye yönelik de bazı çalışmalarınız var. Bununla ilgili neler yapıyorsunuz?
Göreve geldiğim ilk günden bu güne aile içi şiddet söz konusu olan ailelerin tespiti ile başladık. Bu tespitlerimiz neredeyse tamamlandı. Aile içindeki huzursuzlukların nedenini bulmaya yönelik sosyal çalışmalar yapıyoruz. Bu sosyal çalışmalar sonucunda erkeğin, kadının, çocuğun ayrı ayrı sorunlarını ele alma duyarlılığındayız. Bu konuda bir ilerleme sağlamaya çalışıyoruz. Aile içi şiddeti azaltmak üzere halkımıza hitabımızda da bunu sürekli dile getiriyoruz.
YARDIMSEVERLİK ÜST DÜZEYDE
Pursaklar'da yapmayı hedeflediğiniz başka bir projeniz var mı?
Pursaklar'da bir hastane eksikliği vardı, hastane çok şükür yapılıyor çalışmalar hem de çok hızlı bir şekilde ilerliyor. Şuanda Pursaklar'da mesleki eğitime çok büyük önem veriyoruz. Burada yardımseverlik de üst düzeyde. Deniz Feneri burada, Belediyemize ait Tebessüm Çarşısı var. Ayrıca sosyal yardımlaşma vakfımız yoksul vatandaşlarımıza hizmet ediyor. Yanı sıra Kızılay'a bir bina kazandırmak istiyoruz. Bu konuda çalışmalarımız devam ediyor.
BAĞIMLILIĞIN PANZEHİRİ PURSAKLAR
Sizin etkin bir Kızılay ve Yeşilay üyesi olduğunuz doğru mudur? Bağımlılığı azaltmak için neler yapıyorsunuz?
Evet. Ben etkin bir şekilde Kızılay ve Yeşilay üyesiyim. Pursaklar, bağımlılığa en iyi ilaç olacak şekilde her türlü toplumsal dinamizmin sağlıklı işlediği ilçe. Ondan dolayı iyi bir ortamda her türlü bağımlılığa karşı mücadele edebileceğimizi düşünüyoruz. Onun için Yeşilay'ın iyi bir çalışma alanının burada oluşturacağı ümidindeyiz. Bununla ilgili beraber projeler geliştiriyoruz. Yeşilay'ın bağımlılığı azaltma projesi var. Sosyal yardımlaşma vakfımızla, milli eğitim müdürlüğümüzle, müftülük birimimiz ile birlikte kaymakamlık olarak ve belediye olarak bir ve beraberiz.  Biz panzehir için iyi bir yöre olduğumuzu düşünüyoruz. Pursaklar hiçbir kötü alışkanlık ve hiçbir suç üst düzeyde değil. Her bakımdan olumlu sonuçlar veren bir ilçe.
ÜST DÜZEY BİR GÖREV
Pursaklar'da görev yapmak sizin için nasıl bir duygu?
Pursaklar'da bulunmak bir kaymakam için üst düzey bir görev. Sebebi ise burada sevgi evleri var. Yani rehabilitasyon merkezi, kız yetiştirme yurdumuz ve çocuk yuvamız bunların hepsi sevgi evleri olarak teşkilatlandırıldı. Bu çocuklarımızla da ilgileniyoruz. Bir sevincimiz daha var ki bu çocuklarımıza dede ve nine gerekiyordu, bunun yokluğunu çekiyorduk. Necla Kızılbağ Huzurevi şükürler olsun ki yeniden açılıyor.
YAŞAMA SEVİNCİ DOĞACAK
Sevgi evlerindeki çocuklar ile huzurevindeki yaşlılarımız bir arada bulunabilecekler mi?
Biz çocuklarımızı dede ve ninelerine götürme imkanımız olacak. Zaten iki yer de karşı karşıya Böylelikle kuşaklararası iletişimi de sağlamış olacağız. Yaşlı insanlarımız için de bu buluşmalar bir yaşama sevinci oluşturacak.
EMNİYET MENSUPLARI SEVGİ ÇOCUKLARINA ROL MODEL OLDU
Sevgi evlerindeki çocuklara yönelik çalışmalarınız oluyor mu?

EYTAM Derneği ve kaymakamlığın iş birliği ile sevgi evlerimizdeki çocuklara yönelik rol model projesi uyguluyoruz. Çocuklara ilk rol model olarak belirlediğimiz kişiler emniyet mensuplarımız oldu. Proje 10-12 yaşındaki çocuklarımıza yönelik daha ziyade.
SEVGİ BEKLEYEN ÇOCUKLARA ROL DESTEĞİ
Bu rol model projesini biraz daha açabilir misiniz?
Bir çocuğumuza iki rol model kişisi belirliyoruz. Mesela çocuğumuz okulda başarılı bir sonuç aldı: 'Afferin evladım hadi gel seni ödüllendirelim, sen zaten başarırsın' ya da başarısız bir sonuç aldığında ise 'sen bu konuda biraz daha gayret etsen aslında alıp götürürsün' tarzında onlara moral olup destek sağlıyoruz. Maalesef ailesi olmayan çocuklarımız var. Ailesi olup da çocuğuna örnek teşkil edemeyecekler kişiler var. Rol model kişilerimiz, toplumda yeri olan, meslek sahibi insanlar olduğu için bu çocuklara iyi bir örnek olacağını düşünüyoruz. Bunu genişletmeye çalışıyoruz. Bunu ilk biz yaptık şimdi Türkiye'nin çeşitli yerlerinde yapılmaya başlandı. Böyle bir çalışma yapmaktan memnunuz. Onlardan öğreneceğimiz çok şey var. Onların yaşama sevinci bizi de memnun ediyor. Çocuklarımızın hepsi bir pırlanta.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.