Pursaklar’da kreşli çocuklar itfaiye istasyonunu gezdi

Pursaklar’da kreşli çocuklar itfaiye istasyonunu gezdi

Pursaklar Belediyesi’ne bağlı Nezaket Kreş Okulu, çocuklarda yangın tehlikelerine karşı bilinç oluşturmak amacıyla İtfaiye Haftası’nda itfaiye istasyonuna gezi düzenledi.

Pursaklar Belediyesi, 25 Eylül-1 Ekim arasında kutlanan İtfaiye Haftası’nda Nezaket Kreş Okulunda eğitim gören minik çocuklara özel, öğrenirken eğlenebilecekleri etkinlik programı gerçekleşti.

ÇOCUKLARA YANGIN VE KURTARMA EĞİTİMİ

Nezaket Kreşi öğrencileri düzenlenen gezide, İtfaiye Haftası dolayısıyla itfaiye istasyonuna düzenlenen gezide itfaiye araçlarını, yangından korunma yöntemlerini, uygulamalı olarak öğrenirken, acil durumlar karşısında ne yapacaklarını ve hangi numarayı aramaları gerektiğiyle ilgili bilgiler alıp eğlenceli vakit geçirdi.

habericiitfaiye.jpg

Ayrıca arama-kurtarma eğitiminde ise minikler, depremden kurtulma yöntemlerini, kurtarma çalışmalarını, itfaiye araç ve gereçlerinin neler olduğuna dair detaylı bilgiler aldı.

DİREKSİYON BAŞINA GEÇTİLER

İtfaiye İstasyonundaki araçlara binerek içerisindeki malzemeleri de meraklı gözlerle inceleyen minik misafirler, ziyaretin adından itfaiye personeliyle hatıra fotoğrafı çektirdi.

Haber Merkezi / gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.