Recep Konuk kimdir, Cübbeli neden “İsmailağa Cemaati ile alakası yoktur” dedi?

Recep Konuk kimdir, Cübbeli neden “İsmailağa Cemaati ile alakası yoktur” dedi?

İstismardan tutuklanan isimlere destek açıklaması yapıp "algı operasyonu" diyen Recep Konuk’un İsmailağa Cemaati’yle ilgisi nedir? Recep Konuk kimdir, Cübbeli Ahmet Hoca neden “İsmailağa Cemaati ile alakası yoktur” demişti.

İstismardan tutuklanan Gümüşel ve İstekli’ye destek veren Recep Konuk’un İsmailağa Cemaati’yle ilgisi yeniden tartışma konusu oldu. Cübbeli Ahmet Hoca, “Recep Konuk’un İsmailağa Cemaati ile alakası yoktur” demişti. Peki Recep Konuk kimdir, Cübbeli neden “İsmailağa Cemaati ile alakası yoktur” dedi?

Günlerdir konuşulan çocuk gelin ve istismar olayıyla ilgili olarak süren dava kapsamında iddiaların odağındaki Hiranur Vakfı yöneticisi baba Yusuf Ziya Gümüşel ile eski koca Kadir İ.’nin tutuklanmasının ardından, flaş bir gelişme daha yaşandı. 

BABA VE EŞE DESTEK AÇIKLAMASI

İstanbul’da bir grup, Kartal Adliyesi önünde istismara uğrayan kızın babası Yusuf Ziya Gümüşel ve eski eşi Kadir İstekli'ye “destek” açıklaması yaptı. İsmailağa (Mahmut Efendi) Cemaati'ne bağlı olduklarını belirten grup, adliye önünde yaptıkları açıklamada, yaşananların “algı operasyonu olduğunu” ileri sürdü. 

re-002.jpg

RECEP KONUK: “ESEFLE KINIYORUZ”

45-50 kişilik grup adına açıklamayı Recep Konuk yaptı. Mahmut Efendi cemaatinin üyesi olduğunu belirten Recep Konuk, açıklamasında "Yaklaşık 2 yıl önce yargıya intikal etmiş bir olayın, azgın azınlığın baskılarıyla pompalamasıyla birlikte şu an hocalarımızın derdest edilip, tutuklamaya döndürülmesini esefle kınadığımızı buradan arz ediliyorum” dedi. 

“BU FİLMİ DAHA ÖNCE İZLETTİLER”

Konuk şöyle devam etti: “Henüz yargı sürecinde olan bir konunun atılan iftiralarla birlikte özellikle Yusuf hocamıza karşı bu şekilde gözaltına alınıp, tutuklamaya sevk edilmesini anlam veremediğimizi kamuoyuna açıklamak istiyoruz. Buradan tüm Türkiye'deki vicdanlara sesleniyorum. Birtakım iftiralarla, baskılarla olayı bu şekilde tarikatlar kötüdür, cemaatler kötüdür algısını asla kabul etmediğimizi beyan etmek istiyoruz. Bu filmi daha önce izlettiler. Kötü yolda olan bir kadına o giysi giydirildi ve bu tüm Türkiye'ye sunuldu. Bunun algı operasyonu olduğunu görüyoruz. İnşallah bu zamanlar ortaya çıkacaktır." 

RECEP KONUK KİM?

Tüm Türkiye’nin tepki gösterdiği, 6 yaşında evlilik ve cinsel istismar olayından haklarında dava açılmış isimlere sahip çıkıp, iddiaların asılsız olduğunu savunan grup eylemi ile hayli dikkat çekti. Özellikle Recep Konuk kim sorusunun cevabı aranmaya başlandı. 

cubbeli-ahmet-hoca-recep-konuk.jpg

CÜBBELİ AHMET HOCA: RECEP KONUK’UN İSMAİLAĞA İLE ALAKASI YOKTUR

Recep Konuk, İsmailağa Cemaati'nin içinden çıkmış Masum Bayraktar'ın kurucusu olduğu Fatih Medreseleri'ne yakınlığı ile biliniyor. Fatih Medreseleri Recep Konuk'u İsmailağa Derneği Başkanı olarak takdir ediyor. Ancak şuan İsmailağa Derneği'nin Başkanı başka bir isim görünüyor. 

recep-konuk-kimdir.jpg

Bu isim daha önce, İsmailağa Cemaati’nin en ünlü yüzlerinden Cübbeli Ahmet Hoca’nın açıklamalarıyla gündeme gelmişti. Cübbeli Ahmet Hoca, o açıklamasında “Recep Konuk’un İsmailağa Cemaati ile alakası yoktur” demişti. Cübbeli, aynı açıklamasında Masum Bayraktar için de aynı ifadeleri kullanmıştı. Bu açıklama Cübbeli Hoca'nın tüm sosyal medya hesaplarında halen tutuluyor. 

 

www.gazeteilksayfa.com

 


 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.