Yılbaşında marşlı yürüyüş yapan Hüseyin Çevik kimdir, İsmailağa Cemaati neden suç duyurusunda bulundu?

Yılbaşında marşlı yürüyüş yapan Hüseyin Çevik kimdir, İsmailağa Cemaati neden suç duyurusunda bulundu?

İsmailağa Cemaati “bizden değil” deyip, hakkında suç duyurusunda bulunmuştu. Hüseyin Çevik yılbaşı gecesi yaptığı ile yine gündeme gelmeyi başardı.

Sosyal medya hesabından yaptığı sansasyonel açıklamalar ve videolarla gündeme gelen Hüseyin Çevik adlı kişi, bu kez de yılbaşı gecesi sokağa çıkarak dikkatlerini üzerine çekmeyi başardı.

İsmailağa Cemaati tarafından hakkında suç duyurusunda bulunulan Hüseyin Çevik, bir grup arkadaşı ile birlikte yılbaşı gecesi sokağa çıkarak, topluca yürüyüş yaptı.

yuruyus-huseyin-cevik.jpg

Hüseyin Çevik, düzenledikleri yürüyüşle ilgili "Günahın zirve yaptığı gecede takkeli sakallı cübbeli genç ordumuzla sokaklardaydık. Sessiz yürüyüşümüz Müslümanların sesi oldu elhamdülillah. Rabbim razı olduğu kullarından eylesin…" diye konuştu.

huseyin-cevik.jpg

HÜSEYİN ÇEVİK KİMDİR?

Çevik ve arkadaşlarının yürüyüşü bir kısım medyada yine “İsmailağa Cemaati mensupları” olarak lanse edildi.

CEMAATLE HİÇBİR BAĞI YOK

İsmailağa Camisi İlim ve Hizmet Vakfı, önceki gün bir açıklama yaparak, sosyal medya platformlarından 'sohbet videoları' yayınlayan Hüseyin Çevik'in İsmailağa cemaati ile hiçbir bağlantısı olmadığını ilan etti.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULDU

Vakıf, Çevik hakkında ayrıca, kendi Youtube kanalından yayınladığı video ile Mahmut Ustaosmanoğlu Hocaefendi ve cemaatine hakaret ettiği gerekçesiyle suç duyurusunda da bulunuldu.

Suç duyurusunda şöyle denildi:

"1. Kamuoyunda daha çok İsmailağa Cemaati olarak bilinen, Mahmut USTAOSMANOĞLU'nun etrafında hizmet gayesiyle teşekkül etmiş olan camianın faaliyetleri yalnızca müvekkil İsmailağa Camii ilim ve Hizmet Vakfı tarafından yürütülmektedir.

2. İsmailağa Cami İlim ve Hizmet Vakfı yapmış olduğu paylaşımla söz konusu hukuki adım atmamızı gerektiren Hüseyin Çevik'in İsmailağa Camii İlim ve Hizmet Vakfı ile ilgili hiçbir bağlantısı olmadığını da özellikle altını çizerek belirtmek istiyoruz. Bu şahsın İsmailağa Camii İlim ve Hizmet Vakfının adını kullanması ya da merhum Mahmut Ustaosmanoğlu'nun adını kullanması neticesinde bu şahsın halk nazarında İsmailağa Cemaati üyesi olduğu izlenimini kabul etmiyor ve bu şahsın Vakfımızla yakından uzaktan hiçbir bağlantısı olmadığını da önemle belirtmek istiyoruz.

3. Müvekkilin saygın ve toplumda itibar gören kimliği, yukarıda bahsetmiş olduğumuz müvekkil tarafından resmi youtube sitesinde yayınlanan videolu içeriğinde şüpheli Hüseyin Çevik tarafından mesnetsiz iddialarla çarpıtılarak (https://www.youtube.com/watch?v=01L.rEgim2L4) linki üzerinden görüleceği üzere 08.12.2022 tarihinde yapmış olduğu hakaret ve iftira içerikli bir paylaşımla zedelenmiştir.

Bu paylaşımın alenen yapılmış olması nedeniyle de müvekkilin mağduriyeti hat sahaya ulaşmıştır.

Aşağıda görüleceği üzere; Şüpheli Hüseyin ÇEVİK adlı youtube hesabında, düzenli olarak kullandığı youtube hesabından "Her Kötü İşin Arkasından İsmailağa çıkıyor! 6 Yaşındaki Kıza Bunu Nasıl Yaptınız!" başlığıyla yayınlamış olduğu videolu paylaşımında Müvekkile yönelik aşağılayıcı ve tamamen karalama amaçlı ifadeler kullanmıştı."

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.