Resmi Gazete duyurdu: Devlete borcu olanlar gecikmesin, zam geldi

Resmi Gazete duyurdu: Devlete borcu olanlar gecikmesin, zam geldi

Kamu alacaklarında uygulanan faiz oranında değişikliğe gidildi. Yıllık bazda yüzde 24 olan tecil faiz oranı yüzde 36 olarak revize edildi. Karar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de bir dizi karar yayımlandı. Yeni kararlardan en çok dikkat çekeni kamu alacaklarında faiz değişikliğine gidilerek, yıllık yüzde 24 olan tecil faiz oranının yüzde 36'ya çıkarılması. Buna ek olarak gecikme zammı oranı da her ay için yüzde 3,5'e yükseltildi.

4-003.jpg

REVİZE GELDİ

Resmi Gazete'de yer alan kararlar vergi, resim, harç, ceza tahkik ve takiplerine ait muhakeme masrafı, vergi cezası, para cezası gibi asli ve fer'i amme alacakları kapsıyor. Karar ile beraber 6183 sayılı Amme Alacakları Tahsil Usulü Hakkında Kanun'un 51'inci maddesi revize edilmiş oldu.

1-002.jpg

GECİKME ZAMMI DEĞİŞTİ

Yapılan düzenleme çerçevesinde, 6183 sayılı Kanun'da belirtilen gecikme zammı oranı her ay için ayrı ayrı uygulanmak üzere yüzde 3,5 olarak belirlendi.

Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı'nın Tahsilat Genel Tebliği de aynı gün Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Tebliğe göre kamu alacaklarında uygulanan yıllık yüzde 24 olan tecil faizi oranı yüzde 36 olarak değiştirildi.

3-005.jpg

BUGÜN İTİBARİYLE GEÇERLİ

Bugünden itibaren yapılan müracaatlarda tecil edilen kamu alacaklarına yıllık yüzde 36 tecil faizi uygulanacak.

Yayımlanan tebliğin tarihi öncesinde tecil edilen ve tecil şartlarına uygun olarak ödenen kamu alacaklarına ise eski tecil faizi oranı uygulanacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum