RTÜK’ten 2025 bilançosu: Yayın ihlallerine 90 idari para cezası
Radyo ve Televizyon Üst Kurulu, 2025 yılı boyunca yayın ihlalleri nedeniyle 34 farklı medya kuruluşuna toplam 90 idari para cezası uyguladı.
Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Mehmet Daniş, 2025 yılına ilişkin denetim ve yaptırım verilerini kamuoyuyla paylaştı. Daniş, 1 Ocak–31 Aralık 2025 tarihleri arasında yapılan incelemeler sonucunda, 34 farklı medya hizmet sağlayıcısına toplam 90 idari para cezası uygulandığını bildirdi.
YAPTIRIMLAR MEVZUAT ÇERÇEVESİNDE UYGULANDI
RTÜK Başkanı Daniş, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, denetim ve yaptırım süreçlerinin 6112 sayılı Kanun kapsamında yürütüldüğünü belirtti. Kararların somut ihlallere dayandığını vurgulayan Daniş, alınan tüm kararların gerekçeleriyle birlikte RTÜK’ün resmi internet sitesinde yayımlandığını ve yargı denetimine açık olduğunu ifade etti.
Açıklamada, yalnızca para cezası değil; program durdurma, katalogdan çıkarma, geçici yayın durdurma ve yayın lisansı iptali gibi yaptırımların da uygulandığı kaydedildi.
“HASSAS DENGE GÖZETİLİYOR”
RTÜK Başkanı Daniş, kurumun ifade özgürlüğü ile toplumun korunması arasındaki dengeyi gözettiğini belirterek, “RTÜK; ifade özgürlüğü, kişilik hakları, çocukların korunması, toplumsal barış ve yayıncılık etiği arasındaki hassas dengeyi dikkate alarak görevini sürdürmektedir” dedi.
Daniş ayrıca, çoğulcu yayıncılığın önemine vurgu yaparak, eleştirel görüşlerin ifade edilmesine önem verdiklerini ancak mevzuata aykırı yayınlara karşı da gerekli yaptırımların uygulanmasının kaçınılmaz olduğunu dile getirdi.
Kaynak:

Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.