Sabiha Gökçen’de 18 Mart Gururu! Kontrol Kulesi Ay-Yıldız Oldu
18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü’nün 111. yıl dönümü, İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’nda gurur dolu görüntülerle kutlandı.
Havalimanı meydan otoritesi HEAŞ, bu tarihi günü onurlandırmak adına Hava Trafik Kontrol Kulesi’ni Türk bayrağının renkleri olan kırmızı ve beyaz ışıklarla donattı.
Yolculardan Tam Not
Akşam saatlerinden itibaren kırmızı-beyaz renklere bürünen dev kule, havalimanına gelen yerli ve yabancı yolcuların ilgi odağı oldu. Birçok yolcu, bu anlamlı manzarayı cep telefonlarıyla kaydederek sosyal medyada paylaştı.
"Sarsılmaz Ruh Daima Yaşayacak"
Anma etkinlikleri kapsamında bir açıklama yapan HEAŞ Genel Müdürü Faruk Kacır, Çanakkale’nin bir milletin kaderini değiştiren eşsiz bir destan olduğunu vurgulayarak şunları söyledi:
"Çanakkale'de yazılan destan; iman, cesaret ve vatan sevgisiyle bir milletin kaderini değiştirdiği eşsiz bir mücadeledir. Bu büyük zaferin 111'inci yılında, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm kahramanlarımızı ve aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Çanakkale'de doğan o sarsılmaz ruh, milletimizin hafızasında ve kalbinde daima yaşayacaktır" ifadelerini kullandı.
Kaynak:

Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.