‘Sadece Gazi Olmak İstiyoruz’

‘Sadece Gazi Olmak İstiyoruz’

Habervaktim’e konuşan Terörle Mücadele Sırasında Yaralanıp Gazi Sayılmayanlar Derneği Genel Başkanı Kadir Erhan Tuna önemli açıklamalar yaptı. Kendisinin ve birçok arkadaşının vatan için mücadele verirken yaralandığını belirten Kadir Erhan Tuna sadece Gaz

 

 

 

UĞUR ÖĞÜT / HABERVAKTİM

 

Terörle mücadele ederken yaralanan ve birçok uzvunu kaybeden Terörle Mücadele Sırasında Yaralanıp Gazi Sayılmayanlar Derneği üyeleri devletten yardım istiyor. Vatan için mücadele ederken yaralanan ve gazi sayılmayan üyeler adına konuşan Derneğin Başkanı Kadir Erhan Tuna, maddi hiçbir yardım istemediklerini sadece hakları olan Gazilik unvanını talep ettiklerini belirtti. 

KALBİMDE TERÖRİST MERMİSİYLE YAŞIYORUM

Kimseden destek bulamadıklarını, seslerini duyuramadıklarını ifade eden Kadir Erhan Tuna, “Şehit yakınları ve Gaziler bu ülkenin en önemli insanlarıdır. Bizlerde askerlik görevimiz sırasında terör örgütleri ile girilen çatışmalarda yaralandık aramızda yüzde 95 göz kaybı ile yaşayan, parmakları olmayan ve benim gibi kalbinde terörist mermisiyle yaşayıp Gazilik onurunu alamayan kişiler mevcuttur. Siz Gazilerden bizlere de destek olmanızı bekliyoruz. Devletimiz bizi Gazi olarak görmese de biz Allah katında Gaziyiz bu güne kadar hiç bir Gazi'nin bizden bahsettiğini gerek yazılı basın da gerek görsel basında gerekse sosyal medyada hiç rastlamadım. Bizde yaralandık hatta mermi 1mm ileriye gitse belki şuan şehittik lütfen bizlere de destek olur musunuz? Bizlerde Gazilik onurumuzu istiyoruz. Bizlerde en az sizin sayınız kadar varız. Ancak kimseden bir destek bulamıyoruz” dedi.

TÜRKİYE GENELİNDE YAKLAŞIK 10 BİN KİŞİYİZ

Gazi olamadıkları için çok üzüntülü olduklarını belirten Tuna, “Aslında hiç iyi değiliz.  Biz askerde çatışmalarda yaralanıyoruz Gazi sayılmıyoruz. Kalbimde kurşunla yaşıyorum. Gazi sayılmam için devlet benden uzvu kaybı istiyor. Kolun, bacağın olmayacak diyor. Artı sakatlık derecesi istiyor. Yüzde 60 sakat olman gerekiyor. Çatışmalarda parmağı kopan arkadaşlarımız var. Onlar da Gazi sayılmıyor. En az 3 parmağın kopacak diyor. Arkadaşımızın birinin yüzde 95 görme kaybı var. Askeri hastane raporu var fakat yüzde 100 olmadığı için o da Gazi unvanını alamıyor. Bunun dışında birçok kişinin ruhen çalışır bedenen çalışamaz raporu var ama yine onlar da olamıyor. Biz bunlardan dolayı Gazi olamıyoruz ve çok çok üzüntülüyüz. Kimse de bizi duymuyor. Mağduriyetimizi dile getirebileceğimiz önemli kişiler ile görüşemediğimizden biz de dernek kurduk. Biz Türkiye genelinde yaklaşık 10 bin kişiyiz. Ama yine de kimse bizimle ilgilenmiyor. Siyasiler ile görüşüyoruz ama sözleri hep havada kalıyor. Aramızda iş sıkıntısı çeken birçok arkadaşlar var. Kâğıt toplayan arkadaşlar var. Benim kalbimde kurşun var daha ne olsun. Kalbimde sabit duruyor, alamıyorlar. Alırsalar sol tarafım felç olur veya masada kalırsın diyorlar. Ağırlık kaldıramıyoruz. Havalimanından geçerken bile neredeyse çırılçıplak soyunuyoruz kendimizi ispat etmek için” ifadelerini kullandı.

DEVLETE DAVA AÇILIR MI?

Devleti hiçbir zaman suçlamadıklarını, sadece haklarının istediklerini söyleyen Tuna şunları söyledi: “Tunceli'de askerlik yaptım. 16 Nisan 1999 yılında teröristler ile girdiğim çatışmada yaralandım. Dava yolumuz kapalı. Bize şöyle denildi: yaralandıktan sonra 1 sene içinde dava açmamız lazım. Yaralandıktan sonra 1 sene askeri hastanede yattım. Bu sırada nasıl dava açılabilir mi? Askerlikten sonra babamla konuştum. Babam, 'Oğlum devlete dava açılır mı?' dedi. Biz bu kültürden geliyoruz. Devlete dava açıp devleti küçültmek gibi bir düşüncemiz yok. Yaptığımız açıklamalarda hiç devleti suçlamadık, devlete veryansın etmedik. Sadece bu hakkımızı istiyoruz dedik.”

MAAŞ İSTEMİYORUZ

Maddi destek istemediklerini sadece verdikleri mücadelenin manevi ödülünü istediklerini belirten Tuna, “Biz maaş istemiyoruz. Biz çocuklarımıza anlatacak Gazilik madalyalarımızı istiyoruz. Maaşlarımızı Mehmetçik Vakfı'na versinler. Bizim en gencimizin askerliği biteli 15 sene olmuş. Biz zaten hayatımızı bir şekilde sürdürüyoruz. Biz göğsümüzde gururla taşıyacağımız Gazilik madalyalarımızı istiyoruz. 19 Eylül Gaziler Günü'nde madalyamızla beraber gururla yürümek istiyoruz” diye konuştu.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.