Sağlığını Düşünen Yün Yatak Kullansın

Sağlığını Düşünen Yün Yatak Kullansın

Ankara’da yatak üreten firmaların ham madde nedeniyle diğer illerle rekabet edemediğini belirten yatak ve baza üreticisi Mustafa Arıkan, ham madde sıkıntısının fiyatlara da yansıdığını belirtti. Arıkan, en sağlıklı yatakların hakiki yünden yapılan yatakla

 

UĞUR ÖĞÜT / HABERVAKTİM

 

Yatak ve baza üretimi yapan Mustafa Arıkan, Ankara’daki yatak sektörünün en büyük sıkıntısının ham madde olduğunu açıkladı. Sağlığını düşünen insanların yün yatak yaptırmasını tavsiye eden Mustafa Arıkan, en sağlıklı yatakların hakiki yünden yapılan yataklar olduğunu belirtti. Ancak Arıkan, yün yatakların pahalı olması nedeniyle vatandaşlar tarafından tercih edilmediğini ifade etti.   

DİĞER İLLERLE REKABET EDEMİYORUZ

“En çok ham madde noktasında sıkıntı çekiyoruz” şeklinde konuşan Mustafa Arıkan, “Ham madde Ankara’da üretilmediği için il dışından ham madde getirmek zorunda kalıyoruz. Bu da fiyatlara yansıyor ve Ankara’nın diğer illerle rekabetini zorlaştırıyor. Mesela kayseriyle biz rekabet edemiyoruz. Tekstil sektörü Ankara’da gelişmediği için kumaşları ve ham maddeleri Kayseri, Bursa gibi şehirlerden alıyoruz” dedi.

ÇIRAKLIK NEREDEYSE BİTTİ

Eleman bulmakta da zorlandıklarını aktaran Arıkan, “Ankara’da dikiş ustası yetişmiyor. Özellikle Suriyelerin büyük faydası oldu bizim için. Sitelerde her dükkânda neredeyse bir Suriyeli var. Usta yetiştirmekte sıkıntı var, şuanda Suriyelileri yetiştirmeye çalışıyoruz. Çıraklık bu sektörde neredeyse bitti, çünkü herkes memur olma sevdasında. Ankara’da dar dokuma ustası yok, diğer illerden getirdiğimiz ustalar ise 2 kat para istiyor.

YÜN YATAK EN SAĞLIKLISI

Yatakların sağlık için büyük önem taşıdığını savunan Arıkan, “Visco yataklarla ilgili vatandaşlardan terletiyor ve çabuk deforme oluyor diye şikâyet geliyor. Üretici olduğumuz için yataklarımız marka yataklara göre hem daha kaliteli hem de daha ucuz. Bazı markalar bin liralık yatağı 2-3 bin liraya satıyor. Genelde özel sipariş verenler yün yatakları tercih ediyorlar. En sağlıklı yatak hakiki yün kullanarak yaptığımız yataklar, ancak onu da 100 kişiden bir kişi anca yaptırıyor.   

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.