Sağlık Bakanı Memişoğlu'ndan 2027-2029 Orta Vadeli Program'a İlişkin Paylaşım:

Sağlık Bakanı Memişoğlu'ndan 2027-2029 Orta Vadeli Program'a İlişkin Paylaşım:

"Vatandaşlarımızın en iyi sağlık hizmetine erişimini esas alarak milletimiz için durmaksızın çalışmaya devam edeceğiz"

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, "Vatandaşlarımızın en iyi sağlık hizmetine erişimini esas alarak milletimiz için durmaksızın çalışmaya devam edeceğiz." ifadesini kullandı.

Memişoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde koruyan, geliştiren ve üreten sağlık anlayışıyla "Sağlıklı Türkiye Yüzyılı" hedeflerine kararlılıkla ilerlediklerini bildirdi.

2027-2029 Orta Vadeli Programı doğrultusunda, birinci basamak ve koruyucu sağlık hizmetlerini güçlendireceklerini vurgulayan Memişoğlu, şunları kaydetti:

"Evde sağlık ve palyatif bakım hizmetlerimizi bütünleşik bir yapıyla geliştirecek, üniversite hastanelerimizi eğitim, araştırma ve sağlık hizmeti sunumunda daha etkin kılacak, aşı, ilaç, tıbbi cihaz ve yapay zeka teknolojilerinde yerli üretim kapasitemizi artıracak, değer bazlı geri ödeme modelleriyle finansal sürdürülebilirliği sağlayacak, sağlık turizminde hizmet kalitemizi ve ülkemizin uluslararası konumunu daha ileriye taşıyacağız.

Vatandaşlarımızın en iyi sağlık hizmetine erişimini esas alarak milletimiz için durmaksızın çalışmaya devam edeceğiz. Bu programın hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Ülkemize ve milletimize hayırlı olsun."

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.