Sahipsiz kadının yardımına Eti-Em-Der koştu

Sahipsiz kadının yardımına Eti-Em-Der koştu

Parasızlık sebebiyle eşi tarafından terk edilen, çocuklarının da ilgilenmediği Nurdane Kaya’nın yardımına Etimesgut Emlak Müşavirleri Derneği yetişti.

Parasızlık sebebiyle eşi tarafından terk edilen, çocuklarının da ilgilenmediği Nurdane Kaya’nın yardımına Etimesgut Emlak Müşavirleri Derneği yetişti.

Samsunlu Nurdane Kaya 57 yaşında. İlk eşini 33 yaşında iken kaybetti. Daha sonra memleketinde Şahin Kaya ile ikinci bir evlilik yapan Nurdane hanım, eşiyle birlikte 22 sene önce Ankara Etimesgut'a yerleşti. Anne Kaya'nın iki evlilikten 5'i kız olmak üzere toplam 9 çocuğu oldu. 11 kişilik Kaya ailesi Etimesgut'ta hep bir arada orta halli mutlu bir şekilde hayatlarını geçirmeye başladı.  Aradan geçen zaman zarfında ailenin 8 bireyi kendi yuvalarını kurdu. Ancak ailenin bu mutluluğu maddi sıkıntılar nedeniyle kısa sürdü.  Baba Şahin Kaya, iddiaya göre ekonomik bunalıma girince 8 yıl önce evi terk ederek Samsun Ayvacık'a yerleşti. Bunun üzerine okuma yazması olmayan anne Kaya, en küçük oğlu Emre ile tek başına çaresiz bir şekilde kaldı. Öz 8 çocuğu ve hala üzerinde nikahının bulunduğu eşi sahip çıkmayınca Nurdane Kaya'nın işi daha da zorlaştı. Anne Kaya, kiracı olduğu evini geçindirmek için tek başına mücadele etti. Etimesgut çevresinde geri dönüşüm malzemesi toplayarak ve çevredeki bazı hayırsever vatandaşların yardımı ile ayakta durmaya çalıştı. 

OTURDUKLARI GECEKONDUDA ÇATLAK VAR

Nurdane Kaya, tavsiyeler üzerine şehir dışına da iş aramaya gitti; ancak gittiği yerlerde küçük oğlu Emre ile bir türlü tutunamadı. İki kişi kalan çaresiz aile tekrar Etimesgut'a döndü. Anne Kaya, yeniden geri dönüşüm işi yaparak ayakta durmaya çalıştı. Nurdane Kaya, Etimesgut Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Vakfı ile Aile Sosyal Politikalar Bakanlığından da maddi destek aldıysa da bu destekler Kaya'nın yarasına merhem olmadı. Anne Kaya, 12 yaşında olan Emre ile Etimesgut Alsancak Mahallesi'nde heyelan bölgesi ilan edilen noktadaki bir gecekonduda oturuyor. Aylık 185 TL'ye kiracı olarak kaldıkları gecekondunun duvarındaki çatlaklar ve evin hijyenik olmaması dikkat çekiyor. Nurdane Kaya, sağ kolunda oluşan şişme ve ağrılar nedeniyle günlerdir kağıt toplayamıyor. Resmi olarak boşanmadığı eşinden dolayı sağlık güvencesi bulunan Nurdane Kaya, geçtiğimiz günlerde hastaneye gittiğini yapılan tetkiklerin sonucunu beklediğini söylüyor. 

YAŞADIĞI KÖTÜ OLAYLAR EMRE'YE AĞIR GELDİ

12 yaşındaki Emre Kaya ise yaşadığı kötü olaylardan ve travmalardan bir hayli etkilenmiş durumda. Küçük Emre, yaşadığı olumsuz olaylardan ötürü geçtiğimiz sene sınıfta kaldı. Bu sene IMKB Etimesgut Okulu'nda yeniden 6. sınıfa gidecek. Anne Kaya, çocuğunun kendini derslere veremediğini ve yaşadığı kötü olaylardan dolayı okula gitmek istemediğini kaydediyor. Küçük Emre, çalışarak para kazanmak ve annesiyle birlikte rahat bir şekilde geçinmek istediğini belirtiyor.  

MAĞDUR AİLEYE ETİMESGUTLU EMLAKÇILAR YARDIM ELİ UZATTI

İhtiyaç sahibi iki kişilik ailenin yaşadığı sıkıntılardan haberdar olan Etimesgut Emlak Müşavirleri Derneği Başkanlığı (ETİ-EM-DER) duruma el attı. Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Kenan Bayram aileyi kaldığı dökük gecekonduda hemen ziyaret ederek, ailenin öncelikli ihtiyaçlarını karşıladı. Kenan Bayram, Etimesgut Emlak Müşavirleri Derneği Başkanlığı olarak söz konusu aileyle ilgili bir kampanya başlattıklarını söyleyerek, iki kişilik aileyi bir yuva sahibi yapabilmek için aileye kış gelmeden ev alacaklarının sözünü verdi. 

KÜÇÜK EMRE ÇARESİZ KALINCA...

Konu hakkında gazetemize bilgi veren Etimesgut Emlak Müşavirleri Derneği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Kenan Bayram şunları söyledi: "Egemen Emlak'ın sahibi üyemiz Yavuz Bey'in dükkanına geçtiğimiz hafta 12 yaşındaki bir çocuk gelip 'Amca kapınızın önünü, arabanızı yıkabilir miyim? Para kazanmam lazım' diyor. Emlakçı arkadaşımız ise neden böyle bir şey istiyorsun deyince, o genç arkadaş 'Annem kolundan rahatsız olduğu için dışarıya çıkamıyor. Evde ekmek yok. Onun için para bulmam lazım' yanıtını veriyor. Bu olayın ardından emlakçı arkadaşımız hemen beni aradı. Daha sonra o genci de alarak anlattıklarının doğru olup olmadığını öğrenmek için kaldıkları yerlere gittik. Her şey gerçekten çocuğun anlattığı gibi olunca biz ailenin durumuna üzüldük. İlk önce ailenin öncelikli ihtiyaçlarını karşıladık. Yönetim olarak acil bir toplantı ile bir araya gelerek bu ailenin elinden tutma kararı aldık. Kirasını biz vermek üzere 'aileyi bir eve mi çıkartalım, yoksa yeni bir ev mi alalım?' derken, gariban aileye ev alma kararı verdik" 

KIŞ GELMEDEN ÖNCE AİLE YERLEŞTİRİLECEK

"Bir kampanya başlattık ev almak için 2 günde 40 bin TL topladık. Bu evi almamız için de 80 ila 100 bin TL yetiyor. Sağolsunlar arkadaşlarımız, eşimiz dostumuz bizi bu yolda yalnız bırakmadı. Herkes elinden geldiği kadar aileye destek olmak istedi. Para yerine yiyecek, içecek ve temizlik malzemesi getiren de oldu. Destek sözü veren de oldu. İnşallah kış gelmeden önce bu aileyi çatısı akan, duvarı çatlayan, rutubetli, heyelan bölgesi olan yerden biran önce kurtarmak istiyoruz. Güzel ve kullanışlı iki kişiye yetecek bir ev alıp eşyalı bir şekilde ailemizi oraya yerleştireceğiz. Üzüldüğüm bir konu var. Bu aile Samsunlu olmasına rağmen hiçbir Samsunlu iş adamı çıkıp yardım etmedi! Samsunlular bir de inşaat sektöründe çok aktif olmasına rağmen"

EMRE'YE SAHİP ÇIKALIM

"Küçük Emre'yi topluma kazandırmak için de elimizden ne gelirse yapacağız. Var olan sorunlardan dolayı Emre geçtiğimiz sene sınıfta kalmış. Emre'nin psikolog ve pedagog desteğine ihtiyacı var. Okulda Emre'yle daha iyi ilgilenilmeli. Buradan Etimesgut İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğüne çağrıda bulunuyorum. Bu çocukla daha yakın ilgi şart. Bizim Emre'yi topluma kazandırmamız şart. Emre'nin okul masraflarını ben üstlendim zaten. Herkese çağrıda bulunmak istiyorum. Biz bu çocuğu suç makinesi olmadan kurtaralım." 

OSMAN AKDOĞAN/ HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.