Samanpazarı bayram öncesi durgun

Samanpazarı bayram öncesi durgun

Ankara’nın en eski alışveriş merkezlerinden olan ve “bol seçenek uygun fiyat” özelliği ile bilinen Samanpazarı’nda durgunluk hâkim. Bölge esnafı Ramazan Bayramı’na sayılı günler kalmış olmasına rağmen işlerin durgun olmasından dertli.

Altındağ’ın en eski ve tarihi pazarlarından olan Samanpazarı’nda, mağazaların boş olduğu gözlerden kaçmıyor. Nişan sezonunun açılması, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın yaklaşması ve Ramazan Bayramı’nın gelmesine rağmen çarşıda durgunluk hâkim. Durumdan dertli olan bölge esnafı, fiyatların uygun olduğunu ancak vatandaşın alım gücünün düştüğünü ifade ediyor.

Bunların yanında diğer Ramazanlara göre soğuk ve yağışlı bir Ramazan geçirdiklerini belirten Samanpazarı esnafı, pazarın üzerinin açık olmasının pazar adına dezavantaj olduğunu söyledi. Esnaflar, kötü hava koşullarının da bayram öncesi işleri olumsuz etkilediğini dile getirirken, yetkililerden bu dezavantaja karşılık yardım istedi.

samanpazarı

“VATANDAŞIN ALACAK GÜCÜ YOK”

Nişan sezonunun açılmasıyla birlikte takım elbiseyi 300 TL’ye sattığını söyleyen Baran Aydın, “Eski şaşalı günlerden eser kalmadı. Esnaflar kan ağlıyor. Bu pazarın bir şekilde canlanması lazım. Nişan sezonun açılmasıyla birlikte takım elbise fiyatlarını 300 TL’ye kadar indirdim. Önümüzdeki hafta bayram ama daha siftah yok. Esnaf, fiyatları her ne kadar uygun tutsa da mağazalar bomboş. Ayrıca öncelikli olarak pazarın üzerinin kapanmasını istiyoruz. İstanbul’daki ‘Kapalı Çarşı’ gibi bir sistemin kurulmasını yetkililerden talep ediyoruz” dedi.

samanpazarı esnafı

“ESNAFLAR ARASI BİRLİK BERABERLİK KALMADI”

Esnaflar arasında dayanışmanın artık kalmadığını da belirten esnaf Emre Fırat, “3-4 parça ürün eksiğim vardı. Bir esnaftan istedim ve olmasına rağmen bende yok dedi. Böyle birlik beraberlik mi olur? Esnaflar arası artık çekememezlik var. 90’lı yılları arar olduk. Önceden elimizde ürün yoksa o müşteriyi alır kendi ellerimizle diğer esnafın dükkanına götürürdük veya o esnafı arar müşteriyi oraya yönlendirirdik” şeklinde konuştu.

samanpazarı çatısı

ÜZERİNİN KAPATILMASINI İSTİYORUZ

Birkaç yıl önce yetkililerin gelip dükkanların üzerindeki çatı oluklarını yenilediklerini vurgulayan Samanpazarı esnaflarından Emre Fırat, “İşlerin düşük olmasının bir nedeni de pazarın üzerinin açık olması. Olumsuz hava şartları sırasında vatandaşlar pazarı terk ediyor. Yağmur yağdığında elbiselerin üzerine çadırlar serdiğimiz için ürünü müşteriye gösteremiyoruz. Buraya gelip esnafın eksiğini soruyorlar. Pazarın üzerinin kapanmasını istediğimizi söyledik. Yetkililer ise pazarın üstünün kapanacağını söylediler fakat hala kapanmadı. Ondan sonra buralara uğrayan da olmadı” diye konuştu.

saman pazarı esnafı emre fırat

VATANDAŞ SADECE GEZİYOR

Fiyatların diğer alışveriş yerlerine göre uygun olduğunu fakat alım gücü düştüğü için pazarda durgunluk yaşandığını belirten bir vatandaş ise, “Ailecek Samanpazarı’ndan alışveriş yapardık. Buranın tarihi bir önemi var. Fakat artık eskisi gibi vatandaşın ekonomik durumu iyi değil. Nişan için kızımıza alışverişe geldik fakat her istediğimizi alamıyoruz. Nişan elbisesini daha ucuz nerede buluruz acaba diyerek geziyoruz” ifadelerini kullandı.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.