Şampiyonlar Ligi zaferi Paris sokaklarını karıştırdı
Fransız futbol devi Paris Saint-Germain’in UEFA Şampiyonlar Ligi şampiyonu olması başkent Paris'te büyük bir sevinçle karşılanırken kutlamalar kısa sürede olaylara dönüştü.
Fransız futbol devi Paris Saint-Germain’in UEFA Şampiyonlar Ligi şampiyonu olması başkent Paris'te büyük bir sevinçle karşılanırken kutlamalar kısa sürede olaylara dönüştü. Paris sokaklarında yaşanan arbede ve taşkınlıkların ardından en az 81 kişi gözaltına alındı.
PSG’nin tarihi zaferinin ardından Paris’in simgelerinden Eyfel Kulesi kulübün renkleri olan kırmızı ve maviyle aydınlatıldı. Taraftarlar başta Parc des Princes Stadı çevresi olmak üzere kentin birçok noktasında havai fişeklerle kutlamalara başladı.
BARİKATLAR KURULDU, ARAÇ ATEŞE VERİLDİ
Ancak kutlamalar kısa süre içinde kontrolden çıktı. Özellikle Şanzelize Caddesi ve stat çevresinde toplanan kalabalığa Fransız polisi biber gazı ve coplarla müdahale etti. Bazı taraftarlar güvenlik şeritlerini aşarak yollara atladı, bu da kent trafiğini olumsuz etkiledi.
Olaylar sırasında bazı göstericiler tarafından barikatlar kuruldu, en az bir araç ateşe verildi. İtfaiye ekipleri hızla olay yerine intikal ederek yangına müdahale etti. Ayrıca stat çevresinde maddi hasar meydana geldiği belirtildi.
Kaynak:gazeteilksayfa.com
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.