Sanayi üretimi yara alıyor: OSB'de teknik eleman kıtlığı

Sanayi üretimi yara alıyor: OSB'de teknik eleman kıtlığı

OSTİM OSB Sanayici İş İnsanları ve Yöneticileri Derneği Başkanı Levent Çamur, “Üyelerimizden gelen geri bildirimlere göre şu anda OSB’lerde kaynakçı, makine bakım onarım, metal doğrama ve çelik yapı ustalarına ihtiyaç var’’ dedi.

ORSİAD Başkanı Levent Çamur, Ankara’daki organize sanayi bölgelerinin istihdam ihtiyaçlarına yönelik açıklama yaptı.

ara-002.jpg

Levent Çamur’un verdiği bilgiler ışığında, Türkiye’nin en fazla ihracat yapan başkentte giderek artan nitelikli iş gücü açığı, sanayi üretim kapasitesini etkiler hale geldi. Makine ve yedek parça, demir çelik, alüminyum ve metal, inşaat ve yapı malzemeleri gibi pek çok sektörde işveren; teknik becerisi olan mavi yakalı çalışana ihtiyaç duymaya başladı.

ara3-001.jpg

ELEMAN SORUNU DEVAM EDİYOR

Türkiye’nin sanayi üretiminde amiral gemilerinden biri olma yolunda ilerleyen Ankara’da sanayi sektörü eleman yetiştirememe imtihanı ile karşı karşıya.

Konuyla alakalı açıklamalarda bulunan Çamur, “TÜİK verilerine göre bu yılın üçüncü çeyreğinde işsizlik oranı 0,5 puanlık azalış ile yüzde 9,2’ye gerilese de üreticinin eleman sorunu en yüksek düzeyde devam etmektedir. Türkiye’nin en fazla ihracat yapan illerinden Ankara’da da giderek artan nitelikli iş gücü açığı sanayi üretim kapasitesini etkiler hale geldi” ifadelerinde bulundu.

ara4.jpg

ÜYELERİMİZDEN İSTEK VAR

‘‘Üyelerimizden gelen geri bildirimlere göre şu anda şehrimizdeki OSB’lerde teknik eleman sorunu yaşanıyor’’ şeklinde konuşan Çamur, ‘‘En çok da kaynakçı, makine bakım onarım, metal doğrama ve çelik yapı ustalarına ihtiyaç var. Makine ve yedek parça, demir çelik, alüminyum ve metal, inşaat ve yapı malzemeleri gibi pek çok sektörde işveren; teknik becerisi olan mavi yakalı çalışana ihtiyaç duymaktadır. Açıkçası sanayici, mavi yakalı da üniversite diplomasına değil teknik becerisine, deneyimine, uygulama yeteneğine bakmaktadır’’ diyerek sanayi bölgelerindeki sorunu değerlendirdi.

ara5.jpg

OKULLARDA NİTELİKLİ ELEMAN YETİŞMİYOR

Açıklamalarına devam Eden Çamur, ‘‘Maalesef bilhassa meslek liselerimizin nitelikli eleman yetiştirdiğini söylemek çok zor. Yine yüksekokul mezunu gençlerimizin de yeterli beceri yetkinliğine sahip olmadıkları halde beklentileri oldukça yüksek. Sanayinin bugün ve gelecekteki ihtiyaçlarını doğru belirleyerek gençlerimizi, sanayinin nitelikli teknik eleman ihtiyacına yönlendirecek adımlar atmalıyız’’ diyerek cümlelerini noktaladı.

Mikail Karaman/ www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.