Sandıkta 'diriliş'

Sandıkta 'diriliş'

Her Yerde Adalet Platformu Genel Başkanı Av. Özkan Öztürk, pazar günü yapılacak referandum için "Milletin yeniden dirilişinin oylanacağı bir referandumdur. Ülkemiz patinaj yapmaktan kurtulacak" dedi.

Her Yerde Adalet Platformu Genel Başkanı Av. Özkan Öztürk, 16 Nisan Pazar günü yapılacak referandumla ilgili Habervaktim'e çarpıcı açıklamalarda bulundu. Öztürk, Türkiye'nin kaderinin değiştirecek referandumda güçlü bir "evet"in çıkması halinde ülkemizin patinaj yapmaktan kurtulup dirilişin yeniden başlayacağını söyledi. 

3. SINIF ÜLKESİ OLMAKTAN KURTULACAĞIZ

Cumhurbaşkanlığı sisteminin ülkemize her açıdan değer katacağını kaydeden Öztürk'ün konuşmasının satır başları şöyle: "16 Nisan'da Tarihi bir referandumla aziz milletimiz sandığa gidecek. Bu referandum ; 'evet' veya 'hayır'ın ötesinde çok daha büyük anlamlar ifade ediyor bu aziz millet için. Adeta bir yol ayrımındayız. Ya 'evet' diyerek bizi 3. sınıf dünya ülkeleri arasına iten bu anayasal hükümet sistemini tarihin tozlu raflarına gömerek yine tarihin bize yüklemiş olduğu misyonu yerine getireceğiz ya da alçak sürünmeye ve yerinde uygun adım saymaya devam edeceğiz"

TÜRKİYE DARBELERLE SUSTURULMAYA ÇALIŞILDI

"Bu aziz millet yönetimde söz sahibi olmaya çalıştığı her dönem ya darbelerle veya darbeye teşebbüs eylemleri ile etkisizleştirilmiş ve susturulmaya çalışılmıştır. Bu ülkenin tarihten gelen bir misyonu var. Bu misyon yeryüzünde hakkı , adaleti gerçek manada savunmak olmuştur.

Bugün İslam coğrafyaları iç savaş ve işgal girişimleri ile tarumar edilmiştir. Irak 3'e bölümmüş ; Mısır'da halkın iradesi hapislere tıkılmış; Suriye iç savaşı ile milyonlar yerinden yurdun edilmiş ;yüz binler çoluk çocuk demeden katledilmiş ve diğer Müslüman coğrafyalarında da işgaller ve iç karışıklıklarla  istikrarlı kaos gerçekleştirilmiştir. Bu şekilde Müslüman coğrafya halkları  sindirilmiştir"

PARLEMENTER SİSTEM MEHTER TAKIMI GİBİ!

"Ülkemizde ise son yıllarda terör ve iç karışıklıklarla ülkemiz ve milletimiz adeta diz çöktürülmek istenmiştir. Tüm bu emperyal güdümlü stratejik hamleler karşısında milletimiz dik ve onurlu bir duruş  sergileyerek vatanını emperyal maşalara teslim etmemiştir. Oyun büyük.. Ülkemizde şuan cari olan Parlamenter hükümet modeli amiyane tabirle mehter takimi gibi bir modeldir. 2 ileri 1 geri. Ülkemize patinaj çektiren bir modeldir. Oysa gelişmenin ve kalkınmamın  olmazsa olmazı hızlı  ;etkin ve seri kararlar alabilen yeni bir hükümet modelini hayata geçirebilmemiz gerekir. İşte 16 Nisan bu anlamda mevcut ve nev-i şahsına münhasır bu hükümet  modelinden kurtulmak adına önemli bir eşiktir"

"EVET" MAZLUMA MAĞDURA UMUT OLACAK

Bu Millet  16 Nisan'da 'Evet' diyecek ve mazlum coğrafya halklarının umudu olacaktır. Dolayısı ile bu anayasal hükümet sistem değişikliği sadece bu aziz millet için bir anlam ifade etmiyor. Mazlum islam coğrafyasının da neticesini merakla beklediği bir referandumdur. Bu referandum milletin yeniden dirilişinin oylanacağı bir referandumdur .Dolayısı ile 'hayır'cı kesimin her türlü algı operasyonuna ve entrikalarına bu aziz millet boyun eğmeyeceğine inancımız  tamdır.

İSLAM COĞRAFYASI İÇİN DE ÖNEMLİ

Dolayısı ile her bir 'evet' zalimin karşısında   mazlumun yanında bir duruşu ifade ediyor. Bu referandum salt 18 maddenin oylanacağı  bir referandumun çok daha ötesinde bir anlam ifade ediyor. Büyük ve güçlü Türkiye demek yeryüzünde  ;özellikle Müslüman coğrafyalarda insanca yaşam demek, özgürlük demektir. Meseleye bu sorumluluk bilinciyle bakılması  sadece ülkemiz için değil tüm İslam coğrafyaları içinde derin ve önemli bir anlamı  olacaktır 'evet'in.

OSMAN AKDOĞAN / HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.