Şaşmaz'a BAŞBAKAN sözü

Şaşmaz'a BAŞBAKAN sözü

Başbakan Yıldırım tarafından Şaşmaz esnafına itfaiye biriminin kurulmasına dair söz vermesinin ardından yeni bir gelişme yaşandı. Büyükşehir'in itfaiye için yer temin ettiği ve bu sene içerisinde itfaiyenin hizmete açılacağı öğrenildi.

Başbakan Binali Yıldırım, geçtiğimiz günlerde Şaşmaz Oto Sanayi'ni ziyaret etmiş esnafla bir araya gelmişti. Ev sahibi konumunda olan Ankara Oto Sanatkarları Esnaf Odası Başkanı Mustafa Arslanoğlu, Başbakan ile görüşmelerinin ayrıntılarını Habervaktim'e anlattı. 

ŞAŞMAZ'DA 5 SAAT KALDI
Başbakan Yıldırım'ın Etimesgut'taki Şaşmaz Oto Sanayi'nde yaklaşık 5 saat kaldığını ve esnafları gezerek bölge çalışanlarının sorunlarını dinlediğini aktaran Başkan Mustafa Arslanoğlu, bu uzun ziyaretten dolayı Şaşmaz esnafının büyük memnuniyet duyduklarını söyledi.  

BAZI SÖZLER ALINDI
Sektördeki sıkıntıları konu alan bir dosyayı Başbakan Yıldırım'a verdiklerini de söyleyen Ankara Oto Sanatkarları Esnaf Odası Başkanı Mustafa Arslanoğlu, sorunların çözümüne dair Başbakan'dan bazı sözler aldıklarını kaydetti. 

BİR DOSYA HALİNDE BAŞBAKAN'A VERİLDİ
Başbakan Yıldırım'a verilen dosyada yazılı olan sorunlarla ilgili bilgi veren Arslanoğlu, "Kanserojen ve tehlikeli maddelerle iç içe  olan özellikle kaporta ve boya ustalarına yıpranma hakkının verilmesini talep ettik. Mesleğimizde son yıllarda özellikle çırak ve ara elemanına ihtiyaç her geçen gün artmakta. Meslek okullarına ve sanayi sitemize donanımlı eğitim merkezleri kurarak ara eleman ve çırak ihtiyacının karşılanmasını istedik. Çıraklık döneminde Çıraklık Eğitim Merkezi'ne giden öğrencilerin eğitim görmesinden itibaren sigortalarının başlangıç sayılmasını talep ettik.  Sigorta şirketleri ile ilgili yaşanan sıkıntıları ve çözüm konularını da Başbakanımıza aktardık" dedi.   

ARAÇLARA KARA KUTU GELİYOR
Başbakan Binali Yıldırım'ın bu dosyadaki sorunlarla yakından ilgileneceğine dair kendilerine söz verdiğini anlatan Ankara Oto Sanatkarları Esnaf Odası Başkanı Mustafa Arslanoğlu şunları söyledi: "Başbakanımız sigorta primleriyle ilgili araçlara kara kutu takılacağını ve ona göre prim belirleneceğini kaydetti. Sigorta şirketleri ile aramızda yaşanan sıkıntıları sordu.  Yıpranma konusunda da 'onu da yapalım' dedi." 

İTFAİYE BİRİMİ BU SENE BİTECEK
Ankara Oto Sanatkarları Esnaf Odası Başkanı Mustafa Arslanoğlu, ayrıca şunları da aktardı: "Başbakanımız sanayiye itfaiye biriminin kurulacağını söyledi. Sanayinin içine mazgalların yerleştirileceğinin sözünü de verdi. Ankara Büyükşehir Belediyemiz itfaiyenin kurulacağı yeri belirledi. İnşallah bu sene içerisinde itfaiyenin biteceğine dair bize söz verildi."

OSMAN AKDOĞAN/ HABERVAKTİM-

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.