Saya geleneği Pursaklar’da sahne aldı
Pursaklar’da yüzyıllardır yaşatılan saya gezmesi geleneği, düzenlenen etkinlikle tekrar gün yüzüne çıktı. Davul ve zurna eşliğinde gerçekleştirilen program, mahalle sakinlerini bir araya getirdi.
Pursaklar ilçesinde geçmişten günümüze aktarılan kültürel miraslardan biri olan saya gezmesi, düzenlenen organizasyonla yeniden yaşatıldı. Pursaklar Belediyesi ile Ankara Kulübü Derneği’nin ortak çalışmasıyla Sirkeli Mahallesi’nde gerçekleştirilen etkinlikte, yöresel kıyafetler giyen seymenler ve saya ekibi mahalle sokaklarını dolaştı. Davul-zurna eşliğinde yapılan yürüyüşler, mahallede renkli görüntülerin ortaya çıkmasına neden oldu.

Etkinlik boyunca bolluk, bereket ve dayanışmayı simgeleyen saya geleneğine ait ritüeller sergilendi. Mahalle sakinleri, uzun yıllardır unutulmaya yüz tutan kültürel uygulamalarla yeniden buluşurken, program özellikle çocuklar ve gençler tarafından ilgiyle takip edildi. Düzenlenen organizasyonun, yöresel değerlerin korunması ve gelecek kuşaklara aktarılması amacıyla planlandığı ifade edildi.
Programa katılan Pursaklar Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin, etkinlik alanında vatandaşlarla bir araya geldi. Yapılan çalışmaların kültürel mirasın yaşatılmasına katkı sunduğu belirtilirken, organizasyonun mahalle halkını aynı çatı altında buluşturduğu vurgulandı. Etkinlik, Pursaklar’da geleneksel kültürün yaşatılmasına yönelik faaliyetler arasında yerini aldı.
Kaynak:HABER MERKEZİ / BÜLTEN

Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.