Şebap güvercinleri başkentte görücüye çıktı

Şebap güvercinleri başkentte görücüye çıktı

Saf Anadolu ırkı şebap güvercinleri, Ankara’da düzenlenen 24. Uluslararası Şebap Güvercin Festivali’nde sergilendi. Türkiye’nin yanı sıra yurt dışından da katılımın olduğu festival, yüzlerce güvercin meraklısını bir araya geldi.

Şebap Güvercin Federasyonu tarafından bu yıl 24’üncüsü düzenlenen Uluslararası Şebap Güvercin Festivali, Ankara’nın Akyurt ilçesindeki bir otelde gerçekleştirildi. Başkentte düzenlenen etkinlikte, saf Anadolu ırkı olan şebap güvercinlerinin tanıtımı amaçlandı.

DÜNYANIN DÖRT BİR YANINDAN KATILIM

Festival kapsamında Miski, Abalı, Abalı Miski, Kürenk, Çakmaklı, Gök ve Arap cinsi şebap güvercinleri “1 Yaş Mavi Künyeli” ve “Serbest” kategorilerinde yarıştı. Yarışmalarda toplam 330 güvercin jüri üyeleri tarafından detaylı şekilde değerlendirildi.

Güvercinler; kafa rengi, ayak yapısı, pul dizilimi, göğüs rengi, kuyruk yapısı ve fiziki duruş kriterleri dikkate alınarak puanlandı. Her kategoride dereceye giren güvercinlerin sahiplerine ödülleri takdim edildi.

Şebap Güvercin Federasyonu Başkanı Necmettin Budak, festivalin gördüğü ilgiden memnuniyet duyduklarını belirterek, şebap güvercininin çok eski bir ırk olduğunu ve dünyanın birçok noktasına yayıldığını söyledi.

Almanya’dan festivale katılan Derviş Uluçay, kış mevsimine rağmen yoğun katılımın büyük bir emek olduğunu vurgularken, İtalya’dan gelen Mariengela Carboni ise şebap güvercinlerini ilk kez 10 yıl önce gördüğünü ve hayranlığının hiç azalmadığını ifade etti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.