Şehir Eşkıyaları Otobüs Bastı

Şehir Eşkıyaları Otobüs Bastı

Mamak Şahintepe Halkevlerine bağlı bir grup şehir magandası, EGO otobüsünün önünü keserek camlarda asılı olan “Efendimizin İzinde Siyer-i Nebi Yarışması"nın reklam afişlerini yırtarak, tehditler savurdu.

 

BUNUN ADI MAGANDALIK
Akıllara durgunluk veren olay Mamak Şahintepe Mahallesi'nde birkaç gün önce yaşandı. Havanın karardığı bir akşam vakti, mahalleden geçmekte olan 341 numaralı EGO otobüsü Şahintepe Halkevleri üyelerince yolu kesilerek durduruldu. Camlarda asılı olan yarışmanın reklam afişleri şehir magandaları tarafından sökülerek, ne bu tür yarışmalara izin vereceklerini ne de İslam'a inananları mahalleye sokacaklarını söyledi.

TEPKİ GEÇİKMEDİ

Şehir magandası grup yaptıkları provokasyonu videoya aldıktan sonra sosyal medya hesaplarına yükledi. Yaşananlar karşısında şaşkınlığa uğrayan duyarlı vatandaşlar ise söz konusun eşkıya gruba sert tepki gösterdi. Bedri Uçar adlı vatandaş "Allah hepinizin belasını versin yırttığınız kağıtta Peygamber Efendimizin adı ve kabrinin resmi var, bu şerefsizlerin en kısa zamanda yakalanmalarını için buradan ihbar ediyorum " dedi.

 

OSMAN AKDOĞAN/ HABERVAKTİM-
 

Anadolu Gençlik Derneği'nin (AGD) 5 yıldır geleneksel hale getirdiği “Efendimizin İzinde Siyer-i Nebi Yarışması" 17 Aralık'ta düzenlenecek. Her yıl büyük bir heyecanla hazırlanan yarışmaya bu yıl kendini bilmez bazı marjinal gruplar tarafından gölge düşürüldü.  Yarışmanın tanıtımı için EGO otobüslerine asılan reklam afişleri geçtiğimiz günlerde bir grup Mamak Şahintepe Halkevleri üyesi şehir magandaları tarafından kaldırılarak yırtıldı. Örnek gösterilen projeyi hazırlayan AGD'ye hakaretler savruldu. Söz konusu olayın video kaydı ise Halkevleri üyeleri tarafından çekilerek sosyal paylaşım hesaplarına yüklendi. Yapılan magandalık ayan beyan görülmüş oldu.
HAVA KARARDIĞINDA OTOBÜSÜ BASTILAR
Söz konusu olay Mamak'a bağlı Şahintepe Mahallesi'nde birkaç gün önce yaşandı. Havanın karardığı bir akşam vakti, mahalleden geçmekte olan 341 numaralı EGO otobüsü Şahintepe Halkevleri üyelerince yolu kesilerek durduruldu.  Zorla otobüsün içine girerek camlarda asılı olan "Efendimizin İzinde Siyer-i Nebi Yarışması" reklam afişlerini söken şehir magandası grup, ne bu tür yarışmalara izin vereceklerini ne de İslam'a inananları mahalleye sokacaklarını söyleyerek, tehditler savurdu. Şahintepe Halkevlerinden geldiklerini söyleyen kişiler, AGD'ye karşı da kötü ithamlar kullandı. Olayla ilgili Ankara Valiliği, Ankara Emniyet Müdürlüğü ve Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin ne açıklama yapacağı ise merak ediliyor.

TEPKİ GEÇİKMEDİ

Vatandaşlar da Halkevlerine bağlı eşkıya grubun bu davranışına sosyal medya üzerinden sert tepki gösterdi. Bedri Uçar adlı vatandaş "ALLAH hepinizin belasını versin yırttığınız kağıtta Peygamber S.A.V. Efendimizin adı ve kabrinin resmi var, bu şerefsizlerin en kısa zamanda yakalanmalarını için buradan ihbar ediyorum Allah yarına bırakır ama yanınıza bırakmaz" dedi. Emre Eryılmaz ise yapıcı olanın ve inşa etmeye çalışanın gerici, yıkıcı ve yok sayanların çağdaş kabul edildiği bir memleket. Kendi kendine çelişen bu zihniyetlere hakikaten üzülüyorum. Keşke tam fonksiyon gösterebilse! O vakit memleket gerçekten ilerler, aydınlanır, çağdaşlaşırdı. Abdülhakim Kişeçok de "Bunlara haddini bildirmek lazım. Efendimiz için yapılan bir çalışmayı ve ismi yazılan kağıtları kolay kolay yırtmamalılar. İslam ülkesinde bunu yapamazlar. Ki zaten bela yakında çarpar ve görecekler" diye konuştu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.