ŞEHİT VE GAZİ ÇOCUKLARINA BİREBİR DERS DESTEĞİ

ŞEHİT VE GAZİ ÇOCUKLARINA BİREBİR DERS DESTEĞİ

Gönüllü binlerce eğitimci ülke genelindeki şehit ve gazilerin emanetine sahip çıkmak için kolları sıvadı. "Bu memleket için ne yapabiliriz?" sloganıyla yola çıkan eğitimciler, şehit ve gazi çocuklarına ücretsiz birebir ders verecek.

 

OSMAN AKDOĞAN/ HABERVAKTİM-

"Bu memleket için ne yapabiliriz?" sloganıyla yola çıkan ve Türkiye Şehit ve Gazi Çocuklarına Eğitim Derneği çatısı altında toplanan binlerce gönüllü eğitimci, anlamlı bir proje için kolları sıvası. Şehit ve gazilerin emaneti olan çocuklarına sahip çıkmak ve o yetimlerin eğitimlerine bir nebze olsun destek olmak isteyen gönüllü öğretmenler ülke genelinde bir araya gelerek ücretsiz ders verecek. Habervaktim gazetesi olarak biz de bu projenin fikir babası ve projenin koordinatörlüğünü yürüten İsmail Okumuş ile konuştuk. 81 ilde bu projeyi hayata geçirmeye çalıştıklarını ve sadece Allah rızası için yola çıktıklarını anlatan Okumuş'un sorularımıza verdiği yanıtlar şöyle:
ŞEHİT VE GAZİLERİN EMANETLERİNE SAHİP ÇIKTILAR
Projeniz ne zaman başladı ve proje hakkında bilgi verebilir misiniz?
Projemiz 11 Ağustos'ta faaliyete geçti. "Bu memleket için ne yapabiliriz?" düşüncesiyle ilk sosyal medya üzerinden örgütlenerek şehit ve gazi çocuklarımızın eğitimlerini en üst seviyede tutmak için böyle bir projeyi başlattık. Zaten devletimiz şehit ve gazi çocuklarına gereken desteği yapıyor. Ancak bizde dedik ki 'bu çocuklarımıza özel ders verelim ki daha faydalı olalım bu insanları üst noktalara taşıyabilelim.' Bu noktadan yola çıktık.
TÜM TÜRKİYE'YE YAYILACAK
Bu proje belli bölgeyi kapsayacak mı yoksa ülke geneli mi olacak?
Türkiye'nin en ücra köşesine kadar biz bu hizmeti götüreceğiz. Şehit ve gazi çocuklarının olduğu yere kadar biz bu projeyi taşımak istiyoruz. En ufak bir maddi katkı beklemeden bu projeyi tüm gönüllü arkadaşlarımızla üst seviyelere çıkaracağız. Şuanda74 ilimize il temsilciliğimizi atadık. Temsilcilik çalışmalarımız devam ediyor.
WHATSAPP ÜZERİNDEN HABERLEŞME
Projenizin içerisinde kaç gönüllü eğitimci yer alıyor ve nasıl haberleşiyorsunuz?
Bu projede aynı amacı güden yaklaşık 60 bin gönüllü eğitimcimiz bir araya geldi. Her geçen gün hızla büyüyoruz. Türkiye'nin her yerinden bize gönüllü destek vermek isteyenler çıkıyor. Aynı ildeki eğitimcilerimiz sık sık bir araya geliyorlar. Farklı illerdeki eğitimcilerimizle ise Whatsapp üzerinden iletişime geçiyoruz. İllere göre gruplarımız var.
MERKEZ ANKARA OLACAK
Dernek tam olarak kuruldu mu? Merkeziniz nerede olacak?

Dernekleşme sürecine girdik. Birkaç hafta içerisinde derneğimizin kuruluşu tamamlanacak. Merkezimiz ise Ankara olacak. İsmi ise Türkiye Şehit ve Gazi Çocuklarına Eğitim Derneği.
BELEDİYELER VE STK'LAR YER TEMİNİ SAĞLAYACAK
Yer temini konusunda neler yapacaksınız?

Büyükşehir Belediyeler ile ilçe belediyelere, siyasi partilere, şehit ve gazilerle ilgili olan STK'lara heyetlerimiz gidiyorlar. Buralarda gerekli görüşmeler yapılıyor. Dernekleşme sürecimizden sonra, belediyeler, 'Siz tüzel kişiliğinizi kazanın gelin protokollerimizi yapalım. Size yer tahsislerini yapalım' dediler. Çok olumlu tepkiler de alıyoruz. Devletimiz şehit yakını ve gazilere bakmakla mükellef. Ama bizle bunu kendimize görev bildiğimiz için yapıyoruz. Bu bir gönüllülük. Çünkü bizler için şahadet şerbetini içmiş şehitlerimize ne yapsak azdır.
5 İLDE EĞİTİMLER BAŞLADI
Eğitime başladığınız yerler oldu mu?
Şuanda 5 tane ilimizde derslerimiz başladı. Ankara'da ise Çubuk ve Kazan'da yakında eğitime başlayacağız. Yaklaşık 600'e yakın şehit ve gazi çocuğunun bilgileri alındı. İletişime geçildi. Daha doğrusu şehit ve gazi derneklerimizle koordinasyonlu olarak bu eğitimden faydalanmak isteyen öğrencilerimizi tespit ettik. Biz de eşleştirmelerini yapıyoruz.
BİREBİR DERS VERİLECEK
Eğitimi nasıl vermeyi planlıyorsunuz?

Her çocuğumuza bir öğretmen gelecek şekilde çalışmalarımızı yapacağız. Her branşta eğitim vereceğiz. Çalışmalarımızda suiistimallerin olmaması için yönetim olarak gayret göstereceğiz.  
YÜZDE 90'I ÖĞRETMEN
Eğitim verecek kişilerin tamamı öğretmenden mi oluşuyor?
Oluşumun yüzde 90'ı öğretmen. Yüzde 10'luk kısmında ise çeşitli branşlarda kişiler var.
GÖNÜLLÜLÜK ESASLI
Öğrencilerden ufak da olsa belirli bir tutarda para alınacak mı?

Şehit ve gazi çocuklarından hiçbir ücret alınmayacak. Bu çocuklarımıza eğitim veren eğitimcilerimiz de herhangi bir maaş almayacak. Şunu belirtmek istiyorum gönüllü ekibimizin hiçbiri en ufak bir maddi beklenti içerisinde değildir. Herkes tamamen Allah rızası için bu projenin içinde dahil oluyor.
SİVİL ŞEHİTLERİN YAKINLARI DA PROJEYE DAHİL OLACAK
Projenin büyümesi halinde daha farklı planlarınız var mı?
Sivil şehitlerimizin yakınlarını da projemizin içine kapsayacağız. Doğu ve Güneydoğu'da Korucu Konfederasyonları ile iletişim halindeyiz. Bölgedeki çocuklara nasıl yardımcı olabiliriz sorusunun cevabını arıyoruz. Şehitlerin yakınlarına da önümüzdeki süreçte ücretsiz ders vermek istiyoruz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.