Sendeo şikayetlere kulak asmıyor: Sorun bir türlü çözülemedi!

Sendeo şikayetlere kulak asmıyor: Sorun bir türlü çözülemedi!

Koç Grubu'nun sahibi olduğu Sendeo kargo şirketi müşterilerinin sorunlarına çözüm üretmiyor. Türkiye'nin 81 iline lojistik ağı kuran Sendeo'ya internetten şikayet yağıyor. İşte detaylar...

Pandemi döneminde kargo sektörüne giren Koç Grubu, kısa sürede sektörde söz sahibi firmalar arasında yer aldı. 81 ilde lojistik ağı bulunan Sendeo kargo şirketi, kullanıcıların sorunlarını çözememesi sebebiyle internette yorum yağmuruna tutuldu.

sende.jpg

PANDEMİ DÖNEMİNDE HIZLI SIÇRAYIŞ

Covid-19 pandemisi döneminde hayatımıza giren internetten alışveriş yapma alışkanlığı kargo şirketlerine yaradı. Bunu fırsat bilen Koç Grubu, Sendeo kargo firmasını açarak sektöre girdi. Mayıs 2021'de sadece İstanbul'da faaliyet göstermeye başlayan Sendeo, hızla genişleyerek eylül ayında 16 ilde hizmet vermeye başladı. Şubat 2022 itibarıyla ise Türkiye'nin tamamında, yani 81 ilde aktif bir şekilde faaliyet gösteriyor. Kullanıcılarının yorumlarını ve şikayetlerini dikkate almayan kargo şirketi, internette kötü yorum yağmuruna tutuluyor. Sendeo ceo'su Özgür Şahin, bir türlü sorunlara çare bulamaması sebebiyle eleştirilerin hedefi oldu.

sika.jpg

ŞİKAYET YAĞMURUNA TUTULUYOR

Sektöre hızlı bir giriş yapan Sendeo beklenen performansı veremedi. Vatandaşlar, 'şikayetvar' isimli internet sitesinde Sendeo ile ilgili şikayetlerini yaptılar. Ceo Özgür Şahin'e bir türlü ulaşamayan vatandaşlar, kargolarının geç gelmesi, kargolarının gelmemesine rağmen gelmiş gibi mesaj atılmasına sitem ettiler. İşte o mesajlardan bazıları:

"YAPMADIKLARI HİZMETLERİ YAPMIŞ GİBİ GÖSTERİYORLAR"

Rıza isimli bir vatandaş 'şikayetvar' isimli internet sitesine Sendeo ile ilgili şu ifadeleri kullandı:

"Sendeo kargo firması ürünü teslim etmemesine rağmen. Benim kendime teslim edildiğine dair mesaj atıyor. Teslim etmedikleri ürünleri sürekli teslim etti gösteriyorlar. Performansları ve teslimat sürelerini iyi göstermek adına. Sürekli yapmadıkları hizmeti yapılmış göstermelerini şikayet ediyorum"

"KARGOMU 10 GÜNDÜR TESLİM ETMİYORLAR"

Aybüke isimli bir diğer kullanıcı ise, "Sendeo kargo şirketi 2 ocakta teslim edilmesi gereken kargoyu 10 gündür teslim etmiyor. Müşteri hizmetlerine ulaştığımda size dönüş yapılacak dendi fakat kesinlikle dönüş yapmıyorlar. Kargomu kayıp mı ettiler anlamadım. Gerçekten bu nasıl bir hizmet anlayışı onu da anlamıyorum" ifadelerini kullandı.

"KARGO GÖREVLİSİ EVE GELMEYİP 'EVDE YOK' DEDİ"

Fatmanur isimli bir diğer kullanıcı ise, "Kargo görevlisi eve gelmeyip 'evde yok' diyerek çok ayıp bir davranış sergilemiştir. Müşteri temsilcisini aradığımda 'evde olmadığınız için paket teslim edilmemiş' denildi. Yapılan bu davranış kabul edilemez. Kargomun yarın teslim edilmesini talep ediyorum, aksi takdirde şikayetçi olacağım. Lütfen bu sorunu çözün. Kargo görevlisi 'geldim' diye hiç aramamış olmasına rağmen gelmiş gibi beyanda bulunuyor" şeklinde şikayetini dile getirdi.

Sendeo kargo şirketiyle ilgili yaptığımız bir diğer haberde vatandaşların sorunlarını dile getirmiştik. Düzenlemelere giden Sendeo, WhatsApp, adres bilgileri, iletişim numarası ve sorunu olan vatandaşların ulaşabilmesi için çeşitli iletişim organlarını internet sitesine ekledi. Ancak bu eklemelerin verimli seviyeye ulaşamadığı görülüyor.

"BEKLENTİLERE YÖNELİK ÇÖZÜMLER ÜRETİYORUZ"

Sendeo kargo şirketi Ceo'su Özgür Şahin, çalışanlarını, müşterilerini ve paydaşlarını sürekli dinlediklerini ve beklentilere yönelik çözümler sunduklarını belirtti. Şahin, gelen dönüşlere göre hizmetlerini geliştirmeye devam edeceklerini sözlerine ekledi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.