Seyyar köftecilerin sırrı çözüldü.. Meğer pişirdikleri köfte bu teknikle lezzetleniyormuş

Seyyar köftecilerin sırrı çözüldü.. Meğer pişirdikleri köfte bu teknikle lezzetleniyormuş

Köfte pişirirken harika bir teknik var.. Türk mutfağının en lezzetli köftesini bu teknikle pişirmek mümkün oluyor..

Hep merak etmişizdir seyyar köftecilerin pişirdikleri köfteler neden lezzetli olur diye.. Türk mutfağının en lezzetli köfteleri çoğu zaman sokakta satılan köftelerden oluşur. Evde bir türlü o lezzeti elde edemeyiz.

Kasaplarda yapılan köfteler aynı zamanda da lokantalarda yapılan köfteler hep daha lezzetli olur.

Peki işin püf noktası nedir?

meatballs-1351068-960-720.jpg

Ulusalpost.com'da paylaşılan bir tarifte; Lezzetli köfte pişirmenizi sağlayacak bilgiler paylaşıldı. Öğreneceğiniz bu bilgiler sayesinde tıpkı seyyar köftecilerin pişirdiği köfteler kadar güzel köfte pişirebileceksiniz.

İşte bilmeniz gerekenler


Köfte herkesin çok sevdiği bir yemek. Patates kızartmasının yanına da çok yakışıyor. Pilavla veya mis gibi mercimek çorbasıyla da servis edilebilir. İster ana yemek yanında ister öğle yemeğinde yenilsin köfte her türlü doyurucu bir lezzettir.

Fakat köfteler en çokta seyyar satıcılarda çok güzel sunuluyor. Seyyar satıcılarda satılan köfte tariflerini tadını bir türlü unutamıyoruz.

Şimdi o tadı tatmanızı sağlayacak bir tarifi sizlerle paylaşacağız.

Meğer seyyar köfteciler köfteyi böyle pişiriyormuş

Malzemeler :

Lavaş İçin :

3 su bardağı un
5 su bardağı su (suyu kontrollü ekleyin)
1 tatlı kaşığı tuz
Köftesi İçin :

400 gr orta yağlı dana kıyma
2 adet orta boy soğan
2 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
2 yemek kaşığı sıvı yağ


Yapılışı :

Öncelikle 2 adet kuru soğanı ince şekilde doğrayın. 2 diş sarımsağı ezin. Ardından 400 gram kadar orta yağlı dana kıymayı, soğan ve sarımsakla beraber bir kase içerisine ekleyin. Üzerine 1 tatlı kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı pul biber ve 2 yemek kaşığı kadar sıvıyağ ekleyip köfteyi yoğurun. Yaklaşık 5 dakika boyunca elinizle yoğurun.

Ardından tepsinin tabanına sıvı yağ ile yağlayın. Daha sonra hazırlanan köfte harcından parçalar kopararak elimizle şekil verin. Tüm köfteleri aynı şekilde hazırlayıp tepsi üzerine dizin. 220 derecede önceden ısıtılan fırında alt üst fansız ayarda kızarana kadar pişirin. Ekmek arasına eklenecek olan maydanoz, marul, domates ve soğanları doğrayıp servis edin. Afiyet olsun.

İlgili Haberler