Sibel Tekin kimdir, Sibel Tekin serbest bırakıldı mı, neden tutuklandı, örgüt üyesi mi?

Sibel Tekin kimdir, Sibel Tekin serbest bırakıldı mı, neden tutuklandı, örgüt üyesi mi?

16 Aralık’ta emniyet güçleri tarafından gözaltına alınan Sibel Tekin kimdir, nereli ve kaç yaşındadır, neden tutuklandı? İşte Sibel Tekin’in hayatı ve biyografisi…

16 Aralık 2022 tarihinde evinde yapılan aramalarda Sibel Tekin’e ait iki bilgisayar, belgesel arşivlerinin olduğu CD ve hard diskler ile kamera ve bazı kitaplara el konuldu.

Ankara Başsavcılığı'nca, “Karanlıkta Başlayan Hayat” belgeseli için çekim yaparken ihbar üzerine tutuklanan Sibel Tekin hakkında iddianame hazırlandı. Savcılık iddianamesinde, Tekin'in “silahlı örgüte üye olma” suçundan cezalandırılması isteniyor.

Peki Sibel Tekin kimdir, Sibel Tekin örgüt üyesi mi?

Sibel Tekin Hayatı

16 Mart 1977’de Kırşehir’de dünyaya gelen Sibel Tekin, 1999 yılında Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü’nden mezun oldu.

Mezun olduktan sonra TRT Ankara Televizyonu Belgesel Programlar Müdürlüğünde bir çok belgeselde asistanlık yapan Tekin, Montaj eğitimi görerek TRT Montaj servisinde çalışmaya başladı. TRT’de pek çok kısa film ve belgeselin montajına imza atan Sibel Tekin, halen Hacettepe Üniversitesi, Radyo Televizyon ve Sinema Bölümünde Uzman kadrosu ile çalışmaktadır.

Öte yandan Sibel Tekin iyi derecede İngilizce ve İtalyanca bilmekte.

Vikipedi'ye göre ise Sibel Tekin, "Türk belgeselci, video eylemci. Genellikle Ankara'da gerçekleşen toplumsal eylemleri filme aldı ve biriktirdi. Filmleri uluslararası ve ulusal film festivallerinde gösterildi."

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.