Sinan Kaloğlu açıkladı: “Melih böyle hazırlandı”

Sinan Kaloğlu açıkladı: “Melih böyle hazırlandı”

Gençlerbirliği Teknik Direktörü Sinan Kaloğlu, takımın parlayan yıldızı Melih Bostan’la ilgili İlksayfa’ya çok özel değerlendirmelerde bulundu.

Türk futbolunun gelecek vadeden isimlerinden Melih Bostan’ı hazırlamalarının 6 ayı bulduğunu belirten Kaloğlu “Takımla birlikte idmana ve ekstralara çıktı. Türkiye Kupası’nda şanslar verdik. Ondan ne istediğimizi daha çok öğrendi. Kilo verdi, yağ oranını düşürdü, temposunu artırdı” dedi.

1. Lig ekiplerinden Gençlerbirliği, sezonun 32. haftasında yarın saat 16.00’da İzmir ekibi Göztepe’ye konuk olacak. Ligde 47 puanla 8. sırada bulunan Kırmızı-kara, deplasmandan galibiyetle dönmek isterken, Play-Off hattında bulunan takımlarla da puan farkını kapatmayı hedefliyor. Sezonun son 3 maçından da puanlarla ayrılmak istediğini söyleyen Gençlerbirliği Teknik Direktörü Sinan Kaloğlu, gazetemize özel açıklamalarda bulundu.

sinan-hoca-1.jpg

Son 6 maçta; 4 galibiyet ve 1 beraberlik alınmasında önemli rol oynayan Kırmızı-karanın parlayan genç yıldızı Melih Bostan’ın da performansına değinen Kaloğlu, şunları söyledi:

“Geçen sezon, ben, ekibim, futbolcular ve camia güzel bir kenetlenmenin ardından bir başarıyı gerçekleştirdik. Bu sezonda biliyorsunuz, sezon başı ekonomik problemlerden dolayı bir seçim ve kongre zamanı yaşandı. Böyle bir süreçte de gerçekçi hedefler koymak gerekiyordu. Biz de elimizdeki imkanlarla bir hedef belirledik. Bu hedef Play-Off’a oynayan bir Gençlerbirliği’nin olmasıydı. Ne kadar sıkıntı ve zor şartlar olursa olsun, hala hedefimizin peşindeyiz ve hedefimizi kovalıyoruz. Bu hafta çok önemli karşılaşmamız var. Göztepe ile deplasmanda oynayacağız. Onlar, bu maçta şampiyonluğu garantilemek için çıkacaklar. Biz ise onları yenmek için sahada olacağız. Güzel, zevkli bir karşılaşma olacak ve oradan galibiyetle dönmek istiyoruz. Sezonun bitmesine 3 maç kaldı ve bu maçlarla birlikte hem yukarıdaki takımlarla puan farkını azaltmak istiyoruz, hem de aynı puanda olduğumuz rakiplerimizi de geçmek istiyoruz.

melih-bostan-1.jpg

“MUTFAKTA OLAN BİZİZ”

Futbolu bilen herkes, ben ve ekibimin Gençlerbirliği’nde başarılı olduğunu görüyor. Çünkü; bir sezon içinde 2-3 defa kongre olması ve bu kongrelerin transfer dönemlerine denk gelmesi, maddi sorunlar, uzun aylarca futbolcuların para alamaması, bizim istediğimiz takviyeleri yapamamamız, takım içinde oynattığımız oyuncuların başka takımlara maddi konulardan dolayı gitmesi gibi zor bir süreç geçirdik. Tabi ki de bu durumu futbolun içindeki gerçek kişiler biliyor. Ancak herkesi memnun edemeyiz. Tabi ki genelde taraftar şunu çok söyler veya eleştirir. “Bu neden oynamıyor, bu niye oynuyor?” Şimdi haliyle mutfakta olan biziz. Malzemeyi bilen biziz. Biz, hangi malzemeden nasıl bir verim alacağımızı biliyoruz. O yüzden ben, onları kesinlikle kötülemiyorum, futbol içinde bu tip pozitif veya negatif eleştiriler her zaman olacaktır. Önemli olan bizim ne yaptığımız ve elimizdeki imkanlarla ne yapacağımız. Bu konuda da biz başarılı gidiyoruz. Geldiğimiz nokta çok iyi, başarılıyız ve daha da başarılı olmak için çabalıyoruz.

sinan-hoca-3.jpg

“DAĞLAR KADAR FARK VAR”

Özellikle Melih Bostan konusunda da çok eleştiri oldu. Diyorlar ki, ‘Melih Bostan oynadı, şu kadar gol attı, keşke sezon başında da oynasaydı.’ Şöyle söylemek istiyorum. Sezon başı Melih Bostan’ı takımımıza aldığımızda gelecek vadeden bir oyuncuydu. Haliyle sezon başındaki durumuyla şimdiki durumu arasında dağlar kadar fark var. Ben kendisiyle de konuşuyorum. Sezon başı kilo ve formsuzluk durumu vardı, tempo düşüklüğü vardı.

melih-bostan-2.jpg

“MELİH’İ HAZIRLAMAMIZ 6 AYI BULDU”

Bostan, geçen sezon kiralık verilmiş ve 3. lig takımında doğru dürüst oynamamış. Melih Bostan, Yiğit Efe Demir, Ertuğrul Çetin ve Nzaba ilk kez bu seviyede oynuyorlar. Melih Bostan’ı hazırlamamız 6 ayı buldu. Takımla birlikte idmana ve ekstralara çıktı. Türkiye Kupası’nda şanslar verdik. Ondan ne istediğimizi daha çok öğrendi. Kilo verdi, yağ oranını düşürdü, temposunu artırdı. Yani her şeyin bir zamanı var. Ben hazır olmadığı halde sezon başı Melih Bostan’ı oynatsaydım bize diyeceklerdi ki, “Bu Melih hazır değil, kiralık gönderin.” Zaten bu düşünceler de vardı.

sinan-hoca-4.jpg

“BANA BORCU VAR”

Melih, genç bir çocuk ve üstüne koya koya gitti. Gerekli şansları Türkiye Kupası’nda buldu. Kupada verdiğimiz şansları iyi değerlendirdi ve daha sonra da ligde şans bulmaya başladı. ‘Bir futbolcuyu doğru zamanda doğru yerde oynatmak’ diye bir şey vardır. Açıkçası Melih’i daha erken oynatsaydık, belki de bu performansı elde edemeyecektik. Melih ile sürekli diyalog halindeyiz ve ona sürekli tavsiyelerde bulunuyorum. Beni de dinliyor. Ara ara yarışmalar yapıyoruz ve bana da tişört borcu var.

manset.jpg

“İNŞALLAH ONLARI ÇOK MUTLU EDECEĞİZ”

Taraftarımız sağ olsun bizi sürekli destekliyor ve onların sevgisini stadyumda da hissedebiliyoruz. Gerçekten onların bu sevgisine karşılık vermeye çalışıyoruz. İnşallah sezon sonu onları çok mutlu edeceğiz. Biz onlarla daha da güçlüyüz.”

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.