Sincan Belediyesi’nden sıfır atık eğitimi

Sincan Belediyesi’nden sıfır atık eğitimi

Sıfır Atık konusunda ödülleri toplayan Sincan Belediyesi, vatandaşın bilinçlendirilmesine de büyük önem veriyor. Bu kapsamda verilen eğitimlerle 3 yılda yaklaşık 200 bin kişiye sıfır atık eğitimi verildi.

Sincan Belediyesi iklim değişikliğini en aza indirebilmek adına önemli çalışmalara imza atıyor. Ödül üstüne ödül aldığı sıfır atık çalışmalarıyla örnek gösterilen Sincan Belediyesi çevre hassasiyetine gösterdiği duyarlılığıyla da takdir topluyor.

Sincan sıfır atık konusunda bilinçlendiriliyor. 3 yılda yaklaşık 200 bin kişiye eğitim verildi. Bu eğitimlerle Sincan’da kişi başına 1200 gram olan atık miktarı 800 grama düştü. Bu şu anlama geliyor; Sincan nüfusu 600 bin civarında yani 200 bin kişi artık hiç atık çıkarmıyor.

ara-004.jpg

SİNCAN’IN DÖRT BİR KÖŞESİNE YERLEŞTİRİLDİ

Sincan Belediyesi vatandaşların rahatlıkla ulaşabileceği çeşitli noktada; 74 adet (6’lı grup) mobil atık getirme merkezi, 54 adet (3’lü grup) atık kumbarası, 44 adet (2’lü grup) atık kumbarası ve 316 adet tekli atık kumbarası olmak üzere toplam 640 kumbara ile cam, demir, elektronik, kâğıt, plastik, pil, tekstil ve bitkisel atık yağ gibi birçok türün geri kazanımını sağlıyor. Çevreyle dost Sincan Belediyesi geri dönüşüm toplama alanlarındaki bu atık malzemeleri düzenli olarak topluyor; yeniden hayata kazandırıyor, doğayı koruyarak israfı önlüyor. Ayrıca gençlerin ve çocukların sıfır atık konusunda bilinçlenmesi için okullara 40 adet mini kompost makinesi hediye edildi.

Haber Merkezi/ www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.