Sincan Et Süt Kurumu önünde saatler öncesinden ucuz et kuyruğu oluşuyor

Sincan Et Süt Kurumu önünde saatler öncesinden ucuz et kuyruğu oluşuyor

Sincan Et ve Süt Kurumu’nun satış mağazasında daha açılmadan kuyruklar oluşuyor. Vatandaşlar Sabah 7’de sıra fişi alıp, kuyruğa giriyor. 8.30’da satış başlıyor. Ürünler hızlıca tükeniyor. Kimi vatandaşlar boşuna beklemiş oluyor.

Et ve et ürünleri fiyatlarında yaşanan fahiş artışlar hesaplı ete rağbeti daha da artırdı. Hesaplı et ve et ürünlerinin tek adresi olan Et ve Süt Kurumu’nun satış mağazaları önlerinde daha açılmadan kuyruklar oluşuyor. İşte o mağazalardan biri.

SABAHIN 7’SİNDE SIRA FİŞİ ALINIYOR

Ankara’da Sincan Et Süt Kurumu satış mağazasının önünde vatandaşlar hesaplı et ve et ürünlerinden alabilmek için sabah 07.00’den itibaren tıpkı hastanelerde olduğu gibi sıra fişi alıyor.

ARDINDAN KUYRUĞA GİRİLİYOR

Vatandaşlar ardından bu sıra fişi numarasına göre kuyruk oluşturuyor. Et Süt Kurumu satış mağazasının 08.30’da açılmasıyla, kuyruktaki vatandaşlar sıralarına göre içeri girip alış veriş yapıyorlar. Vatandaşlar mağazada istediği üründen istediği miktarda alamıyor. Çünkü mağazada belli kotaların üzerinde satış yapılmıyor.

ÜRÜNLER HIZLICA TÜKENDİĞİNDEN SIRA HİÇ GELMEYEBİLİR

Sincan Et ve Süt Kurumu mağazası önünde hergün uzun kuyruklar oluşurken, ürünler hızlıca tükeniyor. Dolayısıyla kuyruğun sonlarında olan vatandaşlar hiç alış veriş yapamayabiliyor. Elleri boş dönen bu vatandaşlar saatlerce boşa beklemiş oluyor.

Et ve Süt Kurumu’nda son zamlardan önce kıymanın kilosu 90 TL civarındaydı. Kurum mağazalarında Mart 2023 tarihi itibariyle kıymanın kilo fiyatı 120 TL’ye kadar çıktı.

PİYASADA ETİN KİLOSU NE KADAR?

Peki piyasada etin kilosu ne kadar? Etin kilosu yılbaşından bu yana yüzde 50’nin üzerinde artmış durumda. Kıyma 270 TL’yi, kuşbaşı 300 TL’yi geçerken, Tarım Bakanlığı bu artışlara karşı çözüm arıyor. Bazı illerden Ramazan ayı boyunca et fiyatlarının sabitlendiği haberleri geliyor.


Ferit Atmaca / www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum