Sincan Park'a tam not: Bataklıktan yemyeşil bahçeye dönüştü

Sincan Park'a tam not: Bataklıktan yemyeşil bahçeye dönüştü

Sincan Belediyesi’nin bataklıktan yemyeşil ve çevre dostu bir bahçeye dönüştürdüğü Sincan Park, vatandaşlardan tam not aldı. Cumartesi günü Manga konseriyle açılan parka, pazar günü de ilgi hayli yoğun oldu.

Cumartesi günü Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan’ın açılışını yaptığı Sincan Park’a ilgi yoğun oldu. Ercan açılışta parkın bataklıktan cennet bahçesine dönüştüğünü söyledi. 300 bin metrekarelik bu devasa parkın bünyesinde bulunan akıllı sulama sistemi sayesinde yeraltı suları devir daim usulüyle heba olmuyor. Bu şekilde belediye suya bir kuruş para ödemiyor. 300 bin metrekarenin 185 bin metrekaresi yeşil alandan oluşan bu parka vatandaş yoğun ilgi gösteriyor. Cumartesi Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan’ın Manga konseriyle açılışını yaptığı parka, Pazar günü de vatandaş yoğun bir ilgi gösterdi.

sincanli.jpg

NEREDEN NEREYE?

Sincanlı vatandaşların senelerdir bataklık olarak tanımladığı ve sineklerin üreme mekanı olarak bahsedilen bu devasa alan çevre dostu bir parka dönüştürüldü. Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan’ın ‘Akıllı Park’ olarak adlandırdığı parka vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor.

PEKİ NEDEN AKILLI PARK?

Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan bu sorunun yanıtını şu şekilde veriyor: “Bir kişi, bir düğmeye basarak buradaki tüm sulama sistemlerini, tüm aydınlatma ve diğer sistemleri harekete geçirebiliyor ve o düğmeye tekrar bastığı zaman da durdurabiliyor. Bu koskoca parkta bir kişi bunu yapabiliyor. Normalde çok büyük devasa bir park olduğu için aylık bir kullandığın sudan dolayı 1 ile 1,5 milyon lira su parası gelmesi gereken bir yer. Ama biz buraya öyle bir sistem yaptık ki, akıllı sulama sistemiyle, yeraltı sularını devir daim usulüyle heba etmeden tekrar tekrar kullanan bir sistemle suya bir kuruş para ödemiyoruz…”

park.jpg

İÇİNDE NELER VAR?

7 bini büyük olmak üzere 20 bin civarında ağaç dikilen parkta 600 tane meyve ağacı bulunuyor. 5 bin metrekarelik alanda çocuk oyun alanı yer alıyor. Bu alan aynı zamanda Türkiye’nin en büyük çocuk oyun alanı olarak biliniyor. Yapılan bu proje ile sporun merkezi olmak isteyen Sincan Belediyesi’nin gözde parkında; bisiklet yolu, yürüyüş yolu, fayton yolu, futbol, basketbol ve voleybol sahaları bulunuyor. 300 bin metrekarenin 185 bin metrekaresi yeşil alandan oluşuyor.

HEDEF DAHA SAĞLIKLI BİR DOĞA

Sincan Park, akıllı enerji sistemleri, çevreci aydınlatma ve sulama sistemleriyle; az suyla maksimum verim sağlayarak enerji tasarrufuna katkıda bulunuyor. Proje, gelecek nesillere daha yeşil ve sağlıklı bir doğa bırakmayı hedefliyor.

park-sincan.jpg

AÇILIŞINDAN BU GÜNE…

Cumartesi günkü açılışında yoğun ilgi gösterilen Sincan Park’a ilgi azalmıyor. Cumartesi akşamı verilen konserin ardından dün de tertemiz doğasıyla vatandaşları kendisine çeken parka katılım yoğun oldu. Sincan Belediyesi’nin açılışa özel organize ettiği ve 2 gün süren çocuk etkinliklerinde çocuklar hem eğlendi hem öğrendi.

Bu arada Sincan Park'ta mangal yakmak yasak mı sorusu da cevabını buldu. www.haberilksayfa.com'un haberine göre, Sincan Park'ta şuan mangal yakmak yasak. Çünkü henüz gerekli barbekü ve kamelyalar yapılmış değil. Parka barbekü ve kamelyaların yerleştirilmesiyle mangal yakılabileceği ifade edildi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.