Sincan’da uluslararası çevre buluşması: Romanyalı öğrenciler Eko Çiftlikte

Sincan’da uluslararası çevre buluşması: Romanyalı öğrenciler Eko Çiftlikte

Sincan Belediyesi tarafından hayata geçirilen Eko Çiftlik ve Sıfır Atık Eğitim Merkezi, öğrenci değişim programı kapsamında Romanya’dan gelen öğrenci ve öğretmenleri ağırladı. Ziyarette çevre dostu uygulamalar yerinde incelendi.

Ankara’nın Sincan ilçesinde faaliyet gösteren Sincan Belediyesi tarafından kurulan Eko Çiftlik, uluslararası bir öğrenci grubuna ev sahipliği yaptı. Romanya’dan gelen öğrenci ve öğretmenler, Sincan Andiçen Ortaokulu’nun yürüttüğü değişim programı kapsamında ilçeye geldi. Program çerçevesinde gerçekleştirilen ziyarette, Eko Çiftlik ile Sıfır Atık Eğitim Merkezi’nde sürdürülen çalışmalar hakkında detaylı bilgiler paylaşıldı.

eko-ciftlik-2.jpg

SÜRDÜRÜLEBİLİR YAŞAM UYGULAMALARI TANITILDI

Ziyaret sırasında heyet, tesis içerisinde yer alan güneş panelleriyle enerji üretimi yapılan alanları inceledi. Organik tarım yapılan bölümlerde sebze ve meyvelerin kimyasal kullanılmadan yetiştirilme süreci tanıtıldı. Kompost üretim istasyonları ile geri dönüşüm uygulamaları hakkında bilgi verildi. Ayrıca atık materyaller kullanılarak hazırlanan çocuk oyun alanları, dinlenme alanları ve hayvan barınakları ziyaret programında yer aldı.

DOĞAL YAŞAM ALANLARI İLGİ GÖRDÜ

Eğitim merkezi bünyesinde bulunan hayvanların yer aldığı alanlar da program kapsamında gezildi. Kuzu, koyun ve ördeklerin bulunduğu bölümler öğrencilerin dikkatini çeken noktalar arasında yer aldı. Çevre bilincine yönelik uygulamaların yerinde incelendiği ziyaret boyunca öğrenci ve öğretmenler çeşitli gözlemler yaptı.

eko-ciftlik-3.jpg

EĞİTİM PROGRAMI KAPSAMINDA GERÇEKLEŞTİ

Sincan Andiçen Ortaokulu Müdürü Esma Pehlivanoğlu, gerçekleştirilen etkinliğe ilişkin yaptığı açıklamada, öğrenci değişim programı kapsamında gerçekleştirilen ziyaretle geri dönüşüm süreçlerinin ve organik yaşam uygulamalarının yerinde incelendiğini ifade etti. Program süresince öğrencilere çevre bilinci kazandırmaya yönelik faaliyetlerin sürdüğü belirtildi.

Kaynak:HABER MERKEZİ / BÜLTEN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.