Sınır ötesi operasyon: Aranan 10 suçlu Türkiye’ye getirildi
Türkiye, kırmızı bültenle ve ulusal seviyede aranan 10 firarinin iadesiyle kapsamlı bir suç operasyonuna imza attı.
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, uluslararası ve ulusal düzeyde aranan toplam 10 kişinin Almanya, Gürcistan, Kuzey Makedonya ve Fas’ta yakalanarak Türkiye’ye getirildiğini açıkladı.
TÜRKİYE, DÖRT ÜLKEDE İZ SÜRÜP 10 FİRARİYİ YAKALADI
Bakan Yerlikaya sosyal medya açıklamasında, 7’si kırmızı bültenle uluslararası düzeyde, 3’ü ise ulusal düzeyde aranan kişilerin başarılı operasyonlarla yakalandığını duyurdu. Firarilerin; organize suç örgütü üyeliği, uyuşturucu ticareti, taksirle öldürme, silahlı tehdit, resmi belgede sahtecilik, vergi suçları ve insan kaçakçılığı gibi ağır suçlardan arandıkları belirtildi.
Almanya’da yakalanan B.Ö., S.B., E.G. ve R.D.’nin yanı sıra; Gürcistan’da T.Ö.A., D.Ö. ve E.F., Fas’ta Y.A. ve Kuzey Makedonya’da A.Ç. ile N.Ş. yakalanarak Türkiye’ye teslim edildi. Yerlikaya, operasyonların ilgili ülkelerin kolluk birimleriyle koordineli yürütüldüğünü vurgulayarak, “Nerede olursa olsun suç işleyenleri tek tek yakalayıp ülkemize geri getiriyoruz” dedi..
Kaynak:

Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.