Sıra MİLLİ BİRLİKTE

Sıra MİLLİ BİRLİKTE

Diyanet-Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktutar, referandumun artık geride kaldığını hatırlatarak, zamanın artık milli birlik vakti olduğunu söyledi. 

Memur -Sen Genel Başkan Yardımcısı ve Diyanet-Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktutar, Anayasa değişikliğinin oylanmasının ardından Habervaktim'e çarpıcı açıklamalarda bulundu. Seçim vaktinin artık geride kaldığını kaydeden Bayraktutar, zamanın milli birlik zamanı olduğunu vurguladı. 

"BEN" DEĞİL ARTIK "BİZ" DEMELİYİZ

Mazlumlara ve mağdurlara kol kanat açan Türkiye'nin yeni bir yol haritası ile karşı karşıya kaldığının altını çizen Bayraktutar, ülkedeki ayrıştırıcı söylemlerin de son bulmasını önererek, "ötekileştirmeden, 'ben' demeden 'biz' dememiz gereken günler için kollar sıvanmalı. Kucaklayan yeni Türkiye için, kardeşlik bilincinin taviz vermeden yol alması şart" dedi. 

SİYASİ LİDERLERE BÜYÜK İŞ DÜŞÜYOR

"Bugün  bütün bireyler için bir başlangıç olmalı" diyen Bayraktutar, "Yeniden doğuşun sesleri duyulacaksa, kardeşlik adıyla duyulmalı. Bu sebeple yeni Cumhurbaşkanlığı Hükümet sisteminin hayırlar getirmesini Cenab-ı Allah'tan temenni ederim. Ülkenin birlik ve bütünü için liderlere büyük bir iş düşüyor. Liderler artık sert dilden vazgeçmeli. Artık söylemlerimiz bu vatanın çıkarları nispetinde kullanılmalı. Aksi durum gerilmiş olan bir yapının kırılmasıyla sonuçlanır" diye konuştu. 

VERİLEN VAATLER BİRAN ÖNCE GERÇEKLEŞTİRİLMELİ

Referandum boyunca liderler tarafından "Ekonomi yeni bir yüzle karşılaşacak,
işsizlik bitecek, söz verilen kadrolar verilecek, terör bitecek, Türkiye devler liginde yerini alacak" şeklinde vaatler verildiğini hatırlatan Genel Başkan Bayraktutar, "Artık vaatlerin yerine getirilmesi için kollar sıvanmalı. Halkımız bu vaatlerin yerine getirilmesi için bir şans daha tanıdı. Zaman hizmetkar olarak yol alma zamanı. Özellikle Diyanet alanında çalışmalar yapan yetkili sendika Diyanet-Sen, yeni Türkiye yolunda fahri ve vekillere verilmesi gereken kadroyu bu süreçte hak etti" şeklinde konuştu.

HAKSIZLIĞI DURDURUN ÇAĞRISI

"Kim olursa olsun, bu seçimden nasıl bir sonuç çıkarsa çıksın mağdur olan Fahri ve Vekillerin her şeye rağmen seslerini duyurmakta fayda var" diyen Bayraktutar, "Haksızlığın her çeşidine karşı dimdik duracak olan din görevlilerine ihtiyacımız var. Bu sebeple yeni yol haritası çizilirken yıllardır söz verilmiş olan, 15 Temmuz'dan bu güne bu milletin manevi destekçisi olan bu kardeşlerimizin sesi olun! Diyanet gibi haksızlığın karşısında duracak olan bir yapı 700 lirayla kuran kursu hocaları çalıştırmakta. İşten atılmaları halinde tazminatsız işten çıkarmakta. Her baharla çiçek olmaz ama bir Çiçek'le bahar başlar diyeceksek İslam'ın baharını bu haksızlığı gidererek durdurun" ifadelerini kullandı. 

OSMAN AKDOĞAN / HABERVAKTİM-

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.