SİTELER’DE GÖZLER BAŞBAKAN’DA

SİTELER’DE GÖZLER BAŞBAKAN’DA

Ankara Mobilyacılar Odası Başkanı Hüseyin Taklacı, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun son seçimlerde Siteler’e AR-GE Merkezi’nin kurulması için söz verdiğini hatırlatarak, “Herkesin gözü kulağı Başbakanımız Davutoğlu’nda” dedi.

OSMAN AKDOĞAN/ HABERVAKTİM-

Ankara Mobilyacılar Lakeciler Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Hüseyin Taklacı, 1 Kasım seçimleri öncesi Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Siteler için verdiği sözü hatırlattı. Davutoğlu’nun Siteler’e Araştırma Geliştirme Merkezi’nin (AR-GE) kurulacağına ve Siteler’de yeni bir değişimin olacağına dair bir vaadinin olduğunu belirten Taklacı, “Tüm Siteler esnafı, Başbakanımız Ahmet Davutoğlu’nun verdiği sözün biran önce gerçekleşmesini bekliyor. Herkesin gözü kulağı şuan Başbakanımızda” dedi.   
SİTELER’E AR-GE ŞART
Siteler’de kurulacak AR-GE Merkezi’nin bölgeye, esnafa ve ihracata büyük bir katkı sağlayacağını anlatan Taklacı, “AR-GE’ye, inovasyona mobilya sektöründe Siteler’in hatta tüm Türkiye’nin mutlaka ihtiyacı var.  Bugün baktığınızda Türkiye’deki mobilya imalatı yapan şehirlerin hiçbiri birbirine rakip değildir. Mobilyacılar olarak bizim rakibimiz Çin, Almanya, İtalya. Ülkemizin mobilya sektöründe payı yüzde 1’dir. Hükümetimiz eğer 2023 hedeflerine göre ihracatın 500 milyar dolara çıkmasını istiyorsa bunu yapması lazım. Ülkemiz 200 milyar dolarlık mobilya pazarından yüzde bir, yani 2 milyar dolar pay alıyor. 2023 hedeflerine göre ihracatın 10 milyar dolara çıkma ihtiyacı var” diye konuştu.
ESNAF, VAADLERİN GERÇEKLEŞMESİNİ İSTİYOR
Bazı Ankara milletvekilleri ile bakanlar tarafından da Siteler’in yenilenmesi ve gelişmesi için vaatlerde bulunulduğunu anlatan Taklacı,  “Başbakanımız AR-GE merkezinin kurulması sözü verdi. Biz de bunu mobilyacılar olarak dört gözle bekliyoruz. Milletvekillerimiz, bakanlarımız da yeni bir arsa tahsisi konusunda bizlere sözü var. Bu konuda bize destek vermelerini istiyoruz. Beklentimiz sürüyor. Burayı bozmadan ikinci bir oluşuma ihtiyacımız var. Bunun çalışmalarını biz yürütüyoruz onlardan da destek istiyoruz. Ülkemizin ihracata ihtiyacı var. Çok yaygın bir şekilde mobilya üretimi var ama ihracat yok. Yani pazarların açılmaya ihtiyacı var. Buna devlet desteği şart. Yenilik olaylarıyla bu sıkıntılar giderilebilir. Ekonomi Bakanlığı, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Başbakanlık’a büyük görevler düşüyor” diye konuştu.
KENDİ TASARIMLARIMIZ OLMALI
“Bu destek verildiği sürece iyi bir yol alırız” diyen Taklacı şöyle konuştu: “İtalya, mobilyada bir numara neden? Çünkü kendi kurduğu AR-GE’si ile bunu sağlamış. Devamlı tasarım ofisleri ile üreticileri esnafa yönlendirerek yeni modeller çıkartılıyor. Ama bizde bu durum olmadığı için tam verim alınmıyor. Bizim kendi ürünlerimizi yapmaya ihtiyacımız var. Bir ürünün kopyası değil de kendi şekillerimizi belirlememiz lazım. Yurtdışından katalog getirip burada aynısını çıkarmakla olmaz bu iş, kendi tasarımlarımızla piyasada olmalıyız.”

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.