Sitelerde Peygamber Efendimiz Anıldı 'O'na Her Zaman İhtiyacımız Var'

Sitelerde Peygamber Efendimiz Anıldı 'O'na Her Zaman İhtiyacımız Var'

Kutlu Doğum Haftası nedeniyle Ankara Mobilyacılar ve Lakeciler Odası sitelerde program düzenlendi. Kur'an tilavetinin ardından konuşan Ankara Mobilyacılar ve Lakeciler Odası Hüseyin Taklacı, "Sevgili Peygamberimizin örnekliğine, önderliğine ve rehberliği

UĞUR ÖĞÜT / HABERVAKTİM

 

Ankara Mobilyacılar ve Lakeciler Odası'nın Siteler esnafına düzenlediği Kutlu Doğum programına katılım yüksek oldu. Kur'an tilavetiyle başlayan programda Ankara Mobilyacılar ve Lakeciler Odası Hüseyin Taklacı açılış konuşmasını yaptı. Hüseyin Taklacı, "Sevgili Peygamberimizin örnekliğine, önderliğine ve rehberliğine her zamankinden daha çok ihtiyacımız var" dedi. Taklacı'nın ardından sohbet veren Altındağ İlçe Müftüsü Enver Türkmen, "Peygamberimiz bizim için 'Usve-i Hasene'dir, yani en güzel örnektir ifadelerini kullandı. Programa katılanlara gül ve Dinim İslam kitabı hediye edildi, verilen yemeğin ardından program son buldu.

HER ZAMANKİNDEN DAHA ÇOK İHTİYACIMIZ VAR

Peygamberimizi anlamaya ihtiyacımız olduğunu söyleyen Hüseyin Taklacı, "Bizler bugün içinde yaşadığımız çağda, doğumunu kutladığımız Sevgili Peygamberimizin örnekliğine, önderliğine ve rehberliğine her zamankinden daha çok ihtiyacımız var. Bugün onu okumaya, onu anlamaya, dahası yaşamaya ihtiyacımız var.Bugün Peygamberimizin dünyaya gelişini, yetim ve öksüz kalışını, çocukluğunu ve çocuklarla ilişkilerini yeniden öğrenmeye ihtiyacımız var" dedi.

İLİKLERİMİZE KADAR YAŞAMALIYIZ

Hz. Muhammed'in  (SAV) gençlere örnek olduğunu belirten Taklacı, "Bugün bir kez daha Rahmet Peygamberinin nezih gençliğini, gençlerle iletişimini, gençliğinde haksızlıklarla nasıl mücadele ettiğini bilmeye ihtiyacımız var. Bugün her zamankinden daha çok Peygamberimizin Hz. Hatice validemizle dostluk ve arkadaşlık üzere bina ettiği; vefatından sonra Hz. Aişe validemizle sevgi, ilgi, bilgi ve hikmet üzere inşa ettiği aile yapısını keşfetmeye ve iliklerimize kadar yaşamaya ihtiyacımız var" açıklamasını yaptı.

GAYEMİZ  PEYGAMBERİMİZ ANMAK DEĞİL ANLAMAK

Cahiliye dönemindeki yaşananlardan bahseden Enver Türkmen, "Bizler Hz. Muhammed (SAV) gibi bir peygamberin ümmetiyiz, biz İslam gibi bir dinin müntesipleriyiz, biz Kur'an gibi bir kitaba Hz. Muhammed'in sünneti gibi bir servete sahibiz, o açıdan çok şanslıyız. Bakınız Peygamber Efendimiz (SAV) anıyoruz, bizim gayemiz Peygamber Efendimizi anmak değil, onu anlamaktır, onun yaşadığı İslam'ı yaşamaktır değerli kardeşlerim" ifadelerini kullandı.

PEYGAMBERİMİZ EN GÜZEL ÖRNEKTİR

"Peygamberimiz bizim için 'Usve-i Hasene'dir" diyen Türkmen, "Usve-i Hasene nedir en güzel örnektir. Peygamber Efendimiz (SAV) savaşta nasıl savaşılacağını ordu komutanına öğretmiştir, evde aile reisi olarak bir babanın hanımlarına ve çocuklarına nasıl örnek olacaklarını öğretmiştir. Peygamber Efendimiz (SAV) çözülmesi gereken davaları mescitte çözerken bir hakimin, bir savcının nasıl olması gerektiğini öğretmiştir. Peygamber Efendimiz (SAV) çalışma hayatıyla ilgilide bize örnek olmuştur. İşçinin  hakkını anlının teri kurumadan verin ifadesi Peygamber Efendimize (SAV) aittir" diye konuştu.

 

    

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.