Siyaset, ekonomi ve sporda yoğun gün yaşanacak

Siyaset, ekonomi ve sporda yoğun gün yaşanacak

Türkiye’de siyaset ve ekonomi gündemi üst düzey toplantılarla şekillenirken, uluslararası diplomasi trafiği ve spor organizasyonları da dikkat çekiyor. Ankara ve İstanbul başta olmak üzere birçok şehirde önemli programlar gerçekleştirilecek.

Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’da Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenecek OECD Beceriler Zirvesi’ne katılım sağlayacak. Aynı gün akşam saatlerinde Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek “Bir Adam Yaratmak” film gösteriminde yer alacak. Başkent Ankara’da ise Özgür Özel, Parti Meclisi ve Merkez Yönetim Kurulu toplantılarına başkanlık edecek.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, OECD 2026 Beceriler Zirvesi kapsamında Mathias Cormann ile birlikte Tersane İstanbul’da basın toplantısı düzenleyecek. İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi ise orman yangınları açısından risk taşıyan illerin valileriyle koordinasyon toplantısına katılacak. Aynı toplantıda Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı da yer alacak.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kürşad Zorlu, Emir Timur’un doğumunun 690. yılı dolayısıyla düzenlenen programa katılım sağlayacak, ardından Pursaklar’da gerçekleştirilecek danışma meclisi toplantısında bulunacak.

Ankara’da Anayasa Mahkemesi’nin 64. kuruluş yıl dönümü kapsamında düzenlenecek sempozyuma, AYM Başkanı Kadir Özkaya katılacak. Program, Yüce Divan Salonu’nda gerçekleştirilecek.

KRİTİK MAÇLAR OYNANACAK

Spor dünyasında da yoğun bir program dikkat çekiyor. 61. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu, Aydın’dan Marmaris’e uzanan etapla devam edecek. Süper Lig’de haftanın kapanış karşılaşmalarında Alanyaspor-Samsunspor, Konyaspor-Trabzonspor ve Beşiktaş-Fatih Karagümrük mücadeleleri oynanacak. Basketbol Süper Ligi’nde haftanın son maçında Denizli’de Merkezefendi Belediyesi Basket ile Mersinspor karşı karşıya gelecek.

Voleybol Efeler Ligi final serisinde Ziraat Bankkart ile Galatasaray HDI Sigorta üçüncü maçta Ankara’da mücadele edecek. Kadın Futbol Süper Ligi’nde haftanın karşılaşmaları oynanırken, Nesine 3. Lig play-off turunda rövanş heyecanı yaşanacak. İstanbul’da ayrıca Türkiye Futbol Federasyonu ile Türk Telekom arasında iş birliği anlaşması imzalanacak.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.