Siyasetten ekonomiye Türkiye’de gündem trafiği
Siyaset ve ekonomi alanındaki toplantılar ile uluslararası gelişmelerin yakından izleneceği güne, Ankara merkezli temaslar ve kritik açıklamalar damga vuracak.
Ankara’da gerçekleşecek programlar ile ülke gündemi hareketli bir güne hazırlanıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ATO Congresium’da düzenlenecek TİSK 29. Olağan Genel Kurulu’na katılması planlanıyor. Aynı saatlerde Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Turkuvaz Medya tarafından organize edilen “5. Finansın Geleceği Zirvesi”nin açılışında yer alacak. Siyasi temaslar kapsamında CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in, Anahtar Parti Genel Başkanı Yavuz Ağıralioğlu ile bir araya geleceği görüşme de takip edilecek.
MECLİS’TE BÜTÇE GÖRÜŞMELERİ DEVAM EDECEK
Yasama gündeminde Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu, Milli Savunma Bakanlığı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının 2026 yılı bütçeleri üzerindeki çalışmalarını sürdürecek. Ekonomi çevrelerinin yakından izlediği toplantılarla birlikte makro dengelere yönelik değerlendirmeler ön plana çıkacak.
EKONOMİK VERİ AKIŞI HIZLANACAK
Finans dünyasında yoğun açıklamaların yapılacağı güne Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın Para Politikası Kurulu sonrası duyuracağı faiz kararı yön verecek. Ayrıca haftalık para ve banka istatistikleri de paylaşılacak. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu, sektöre ilişkin haftalık tabloyu yayımlayacak. Türkiye İstatistik Kurumu ise il bazında 2024 yılı gayrisafi yurt içi hasıla verilerini, ekim ayı ticaret satış hacmi endeksini ve ciro endekslerini kamuoyuna sunacak.
SPOR DÜNYASINDA YOĞUN MAÇ PROGRAMI
Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, farklı illerden gelen iki bin üniversite öğrencisinin katılımıyla gerçekleşecek Üniversite Öğrenci Toplulukları İşbirliği ve Destek Programı’nda yer alacak. Avrupa arenasında mücadele eden Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi’nin altıncı haftasında Norveç temsilcisi Brann ile karşılaşmak üzere deplasmana çıkacak. Konferans Ligi’nde Samsunspor, Yunanistan ekibi AEK’i konuk edecek. Basketbol Avrupa Ligi’nde Anadolu Efes, Valencia Basket deplasmanında parkeye çıkacak. Kadınlar Avrupa Kupası’nda Emlak Konut, Perfumerias Avenida’yı; Beşiktaş BOA, Sopron Basket’i ağırlayacak. Çimsa ÇBK Mersin ise Rapid Bükreş ile Romanya’da mücadele edecek. Voleybol Vodafone Sultanlar Ligi’nin onuncu haftası Türk Hava Yolları–Aydın Büyükşehir Belediyespor, Fenerbahçe Medicana–VakıfBank ve Zerenspor–Galatasaray Daikin karşılaşmalarıyla sona erecek. Hentbol Erkekler Süper Lig’de Rize Belediyespor ile Spor Toto son haftanın kapanış maçında sahada olacak. Türkiye Basketbol Ligi’nin on ikinci haftasından ertelenen karşılaşmada Balıkesir Büyükşehir Belediyespor ile MKE Ankaragücü mücadele edecek.

Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.