Şok vurgun: Kanser ilaçları sahte reçetelerle alındı

Şok vurgun: Kanser ilaçları sahte reçetelerle alındı

Kayseri’de üç ay süren teknik ve fiziki takip, kamu kurumlarını 88 milyon TL’den fazla zarara uğratan sahte reçete vurgununu gün yüzüne çıkardı.

Polis ekipleri, hasta adına düzenlenen sahte rapor ve reçetelerle yüksek maliyetli kanser ilaçlarının temin edildiğini belirledi. Bu yöntemle kamunun milyonlarca lira kayba uğratıldığı ortaya çıktı.

SORUŞTURMANIN DETAYLARI NETLEŞİYOR

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ile Mali Suçlarla Mücadele Büro Amirliği ekiplerinin yürüttüğü çalışmada, eczacı ve ecza deposu çalışanlarının da aralarında bulunduğu 12 şüphelinin düzenli şekilde organize hareket ettiği tespit edildi.

Toplam 88 milyon 591 bin TL’lik kamu zararına neden oldukları belirlenen E.A. (34), Ş.A.K. (53), S.K.G. (28), A.O. (65), İ.T. (71), M.A.E. (26), Ş.A. (41), B.M. (42), G.K. (45), E.Ö. (36), E.Ö. (34) ve E.S. (34) operasyonla gözaltına alındı.

Adreslerde gerçekleştirilen aramalarda çok sayıda ilaç ve tıbbi malzeme ele geçirildi. Şüphelilerin, “kamu kurum ve kuruluşlarının zararına nitelikli dolandırıcılık” suçundan emniyetteki işlemleri sürüyor.

Formun Üstü

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.