Sokakta kumar

Sokakta kumar

Ulus’un muhtelif birçok köşesinde, 4-5 kişilik gruplar “Bul karayı, al parayı” sloganı ile gelip geçenleri dolandırmaya çalışıyor. Vatandaşlar yetkililerden önlem alınmasını istiyor.

Semti mesken tutan dolandırıcılık çeteleri sokak ortasında illegal bir şeklide kumar oynatıyor. İstanbul ve Cumhuriyet Caddeleri ile semtin birçok köşesinde 4-5 kişilik gruplar “Bul karayı, al parayı” sloganı ile vatandaşı dolandırıyor.

Tezgâh böyle işliyor

Dolandırıcılardan biri kaldırıma oturup kucağına bir karton alarak 3 tane iskambil kartını üzerine koyuyor. Çetenin 2 elemanı zabıta ve polis görmesin diye kaldırıma oturan adamın etrafını kapatıyor ve iskambil kâğıtlarına müşteri çekmek için yüksek miktarda para koyarak sürekli kazanma süsü veriyor.

Polis ve zabıta ekiplerini gözetliyorlar

Çetenin diğer elemanları ise kaldırımın köşelerini tutarak polis ve zabıta ekiplerini gözetlemeye başlıyor. Gelen vatandaşlar ile herhangi bir tartışma yaşanırsa anında müdahale ediliyor. Çetenin elemanlarının yüksek meblağlarda para kazandığını gören vatandaş ise hemen oyuna giriyor. Tezgâhı kuran çete üyesi ise diğer üyeleri çok para kazandıkları yönünde ve kendisinin zarar ettiğini iddia ederek artık oynatamayacağını belirtiyor.

Kâğıtlar hileli oluyor

Bunu duyan vatandaşlar ise para kazanma hırsından sürekli kâğıtlara para yatırıyor fakat bir türlü kazanamıyor. Çünkü kâğıtlar hileli oluyor. Çevredeki vatandaşların iddiasına göre dolandırıcılar hologramlı kâğıt kullanıyor. Sürekli kaybeden vatandaş ise dolandırıldığını bir türlü anlayamıyor. Anlasa bile para kazanmanın verdiği hırs ile kolay kolay oyundan çıkamıyor.

Bir diğer yöntem yankesicilik

Vatandaşların iddia ettiğine göre çetenin bir diğer yöntemi ise yankesicilik. Kalabalığı fırsat bilerek vatandaşın ceplerindeki cüzdanları çaldıklarını belirten vatandaşlar bu gibi sahtekârlara prim verilmemesi gerektiğini belirtiyor. Yetkililerin bu işi yapan dolandırıcılara ağır cezalar vermeleri gerektiğini ifade ederken garibanın cebindeki üç kuruşa göz diken bu tür insanların tarihi Ulus semtine yakışmadığını belirtiyor.

Haram paraya teşvik ediyorlar

Kumar oynamanın ve oynatmanın İslam dinine uygun olmadığını belirten vatandaşlar, “Bu gibi günahlarla insanları harama teşvik ediyorlar. Günümüzde buna benzer birçok olay yaşanıyor. Çocuklarımız haram paraya teşvik ediliyor. Yetkililer buna bir önlem almalı. Gelecek neslin “Bul karayı, al parayı” gibi dinen yasak ve haram olan kumar oyunlarına prim vermemeleri için bu tür şeylere maruz kalmamaları gerekir.” şeklinde yorum yapıyor.

“İçler acısı bir tablo”

Tarihi ulus semtinde bir diğer problemin ise gündüz gözü ile yapılan fuhuş pazarlıkları olduğunu belirten vatandaşlar bu durumdan rahatsız olduklarının altını çiziyor. Vatandaşlar Başkent’in en işlek yerlerinde durumun böyle olmasına, “İçler acısı bir tablo” şeklinde yorum yapıyor. Ailelerin çocukları ile gezip alışveriş yaptığı, çocuklarını gezdirdiği yerlerde bile fuhuş pazarlığı yapıldığı ise gözlerden kaçmıyor.
yakışmayacak görüntüler
Vatandaşlar günümüzde boşanmaların artmasını fuhuş ve benzeri olayların artmasına bağlayarak, “Yetkililer bunlara ağır yaptırımlar uygulamıyor. Sadece para cezası kesiyorlar. Sokaklarda bir İslam ülkesine yakışmayacak görüntülerle karşılaşıyoruz. Genelevleri yıkarak Ankara’daki fuhuş rezaletine son verileceği sanıldı. Önceden fuhuş sadece Ulus Bentderesi’ndeydi. Şimdi ise fuhuş tüm Başkent sokaklarına yayıldı. Çocuklarımız bu tür günahlara teşvik ediliyor. Buna önlem alınmalı.” şeklinde sitemde bulundular.

Emrah Özcan/HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.