Son Zamla En Ucuz Sigara 8.5 TL En Pahalısı İse 13.5 TL Oldu

Son Zamla En Ucuz Sigara 8.5 TL En Pahalısı İse 13.5 TL Oldu

Tütün ürünlerine son gelen zamlarla sigaraya harcanan paranın yıla vurulması halinde ortaya çıkan rakam dudak uçuklatıyor. En pahalı sigarayı kullanan içicinin 10 yılda 50 bin TL'si cebinden duman oluyor. O paralara birçok hayali gerçekleştirmek ise mümkü

 

En ucuz sigarayı kullanan bir kullanıcının cebinden aylık 255 TL, yıllık 3 bin 102 TL çıkıyor. Bu harcama 10 yılda ise 30 bin TL'yi aşıyor. En pahalı sigara tüketicisinin cebinden ise aylık 405 TL çıkıyor. 1 yılda bu para 4 bin 860 TL'ye çıkarken 10 yılda harcanan para ise 50 bin TL'yi buluyor. Bir aileden 2 kişinin sigara içtiğini farz edersek rakam daha da büyüyor.  
EVİNİZ DAHİ OLABİLİR
Sigaraya giden paranın biriktirilmesi halinde ise birçok hayalin rahatlıkla gerçekleştirilmesi mümkün. Örneğin, 2 yıl sigara içmeyip parasını biriktiren bir vatandaş,  24 çeyrek altına, ikinci el bir otomobile sahip olabiliyor ve rahatlıkla Umre'ye gidebiliyor. Ev almak isteyen bir vatandaş ise orta bütçeli bir ev parasına 25-30 yılda sahip olabiliyor. Bunun yanı sıra, her yıl yurtiçi ve yurtdışı seyahat yapabiliyor. Küçük bir işletme dahi açabiliyor.

 

 

OSMAN AKDOĞAN/ HABERVAKTİM-

Alkollü içkiler ile tütün ürünlerinden alınan Özel Tüketim Vergisi’ne geçtiğimiz günlerde gelen zam sonrası yeni sigara fiyatları belli oldu. Sigara üreticileri paket başına 1'er lira zam yaptı. Buna göre en ucuz sigara 8.5 TL'ye yükselirken en pahalı sigara ise 13.5 TL'ye ulaştı. İnsan sağlığına ciddi şekilde zarar vermesine rağmen yine de tüketilen, vatandaşın cebini sömüren sigaraya giden paralar dudak uçuklatıyor.

BİR KİŞİ 10 YILDA 50 BİN TL'Yİ SİGARAYA YATIRIYOR!

Muhabirimiz, sigaraya harcanan paraları hesapladı. Sigaraya gidecek paraların biriktirildiği taktirde neler yapılabileceğini sıraladı. Buna göre en ucuz sigarayı içen bir vatandaşın günlük bir paket sigara tükettiğini varsayarsak cebinden aylık 255 TL, yıllık 3 bin 102 TL çıkıyor. En ucuz sigarayı tüketen tiryakinin tütün harcaması 10 yılda 30 bin TL'yi aşıyor. En pahalı sigarayı tüketen bir vatandaşın cebinden ise aylık 405 TL çıkıyor. 1 yılda bu para 4 bin 860 TL'ye çıkarken 10 yılda harcanan para ise 50 bin TL'yi buluyor. Bir aileden 2 kişinin sigara içtiğini farz edersek havaya giden boş dumana harcanan paranın biriktirildiği taktirde birçok olumlu işte kullanılabileceği görülüyor.

ONLARCA HAYALİ GERÇEKLEŞTİRMEK ZOR DEĞİL

Sigara kullanan bir vatandaş, tütün paketine boşa giden parayı sadece birkaç yıl biriktirmesi halinde çoğu hayalini gerçekleştirebiliyor. Örneğin, 2 yıl sigara içmeyip parasını biriktiren bir vatandaş,  24 çeyrek altına, ikinci el bir otomobile sahip olabiliyor ve rahatlıkla Umre'ye gidebiliyor. Ev almak isteyen bir vatandaş ise orta bütçeli bir ev parasına 25-30 yılda sahip olabiliyor. Bunun yanı sıra, her yıl yurtiçi ve yurtdışı seyahat yapabiliyor. Küçük bir işletme dahi açabiliyor. Yani sigaraya giden paraların biriktirildiği taktirde birçok hayale erişilebiliyor. Bu sayede sigara kullanıcıları hem sağlıklarından hem de ceplerinde olmamış oluyor.  

 

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.