Soner Çetin suikasti, Soner Çetin kimdir? Soner Çetin'e ne oldu? Soner Çetin olayı nedir?

Soner Çetin suikasti, Soner Çetin kimdir? Soner Çetin'e ne oldu? Soner Çetin olayı nedir?

Soner Çetin suikasti, Soner Çetin kimdir? Soner Çetin'e ne oldu? Soner Çetin olayı nedir?

Soner Çetin suikasti, Soner Çetin kimdir? Soner Çetin'e ne oldu? Soner Çetin olayı nedir? Sorularına cevap aranıyor. Edinilen bilgiye göre, Y.C.A. adlı şahıs, Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin'e suikast girişiminde bulundu. Y.C.A., belediye önünde silahına mermi verilmis vaziyette Çukurova İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince yakalandı. Gözaltına alınan şahıs sorgulanmak üzere emniyete götürüldü.

İmar rantı ve yolsuzluklara karşı çıkışıyla bilinen Soner Çetin'in polis tarafından durumdan haberdar edildiği öğrenildi.

Peki Soner Çetin kimdir?

Soner Çetin, 1968 yılında Adana’nın Yüreğir ilçesi Şıhmurat köyünde doğdu. İlköğrenimini İnkılap İlkokulu’nda, orta ve lise öğrenimini Adana Anadolu Lisesi ile Adana Erkek Lisesi’nde tamamladı. 1992 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun olan Çetin, Adana Barosu’nda avukatlık stajını yaptı.1993 yılından bu yana Adana Barosu’nda kayıtlı üyesi olarak serbest avukatlık yapan Çetin, belediye başkanı seçilmesiyle birlikte bu görevini bıraktı. Bugüne kadar birçok sivil toplum örgütü, dernek ve spor kulübünde yöneticilik yapan Soner Çetin Adana Barosu bünyesindeki çeşitli komisyonlarda görev aldı. 2004 yılında Adana Barosu Başkan Yardımcılığı görevine getirilen Çetin 2006 yılında Adana Barosu Demokrat Avukatlar Grubu’nun başkan adayı olarak seçimlere girdi. Siyasal yaşamına 1992 yılında CHP’nin Seyhan ilçe örgütünde kurucu üye, ilçe ve il yöneticisi olarak atılan Çetin, partinin çeşitli kademelerde görevler üstlendi. Çetin, 2009 yılında CHP’nin Adana Büyükşehir Belediye başkan adayı oldu. Çetin 2010 yılı Mayıs ayında yapılan 33. Olağan Kurultay’da CHP Parti Meclisi üyeliğine seçildi. 2014 yılı 30 Mart’ında yapılan yerel seçimlerde CHP’den Çukurova Belediye Başkanlığına seçildi. Çetin, evli ve 3’ü kız, 4 çocuk babasıdır. Çetin, İngilizce ve Almanca bilmektedir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.