SP'de Temel Karamollaoğlu sözde hayvanseverlere sert çıktı:  “Günah ya”

SP'de Temel Karamollaoğlu sözde hayvanseverlere sert çıktı: “Günah ya”

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, başıboş sokak köpeği sorunu ile ilgili sözde hayvanseverlere sert çıktı. Karamollaoğlu, “Biraz büyüdüğü zaman ‘çok geldi bize’ diyor atıyor sokağa günah ya” dedi.

Türkiye Büyük Millet Meclisine başıboş sokak köpekleri ile ilgili 52 maddelik kanun teklifi veren Saadet Partisi’nde Genel Başkan Temel Karamollaoğlu başıboş sokak köpekleri sorunu hakkında konuştu. Temel Karamollaoğlu, Ankara Keçiören Aday Tanıtım Toplantısında başıboş sokak köpekleri sorununun uzun süredir var olduğunu vurgulayarak, “Sokak köpeklerini dert olarak gören vatandaş gibi siz de köpeklerinin bir problem olduğunu idrak edeceksiniz. İlle de sizin yakınlarınızdan birisinin çocuğuna bir sokak köpeğinin saldırıp onu yaralaması gerekmez” dedi. Sözde hayvanseverlere yönelik eleştirilerde bulunan Karamollaoğlu, “Belli kaidelere uymayan insanları da yeri geldiği zaman cezalandıracaksınız. Küçükken ben bununla biraz ilgileneyim seviyim evine alıyor. Biraz büyüdüğü zaman ‘çok geldi bize’ diyor atıyor sokağa günah ya” ifadelerini kullandı.

kopek1.jpg

AKŞAM YÜRÜNÜLMÜYOR

“Bazı problemler var ki çok yaygın” diyerek sözlerine başlayan Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, “Sokak köpekleri gibi bir problem yaklaşık 10 yıldır var. Nasıl görülmez. Sokak köpeklerini dert olarak gören vatandaş gibi siz de köpeklerinin bir problem olduğunu idrak edeceksiniz. İlle de sizin yakınlarınızdan birisinin çocuğuna bir sokak köpeğinin saldırıp onu yaralaması gerekmez. İlle de sizin yakınlarınızdan birisinin çocuğuna bir sokak köpeğinin saldırıp onu yaralaması gerekmez. Ben Çankaya’da oturuyorum. Hasbelkader çocuklarla benim evim 600-700 metre mesafede. Fakat bu saatte benim evimden çıkıp kendi evine yürüyerek hiçbirisi gidemiyor. Arabayla gelecek arabayla gidecek. Çankaya Ankara’nın tam merkezinde olan bir yer. Saat 10’dan sonra insanlar buralarda yürüyemiyorsa ve bu derdin farkında değilse belediye başkanları vay geldi halimize” ifadelerini kullandı.

temelkaramolla.jpg

YERİ GELDİĞİ ZAMAN CEZALANDIRILMALI

Karamollaoğlu, başbıboş sokak köpekleri ile ilgili çözümün insanlardan uzaklaştırmak olduğunu vurgulayarak, “Bu olmadan olmaz. Belli kaidelere uymayan insanları da yeri geldiği zaman cezalandıracaksınız. Belli kaidelere uymayan insanları da yeri geldiği zaman cezalandıracaksınız. Küçükken ben bununla biraz ilgileneyim seviyim evine alıyor. Biraz büyüdüğü zaman ‘çok geldi bize’ diyor atıyor sokağa günah ya. Nereden beslenecek o köpek. Bu tip insanlarında mutlaka bu tip konuda ikaz edilmeleri gerekir. Onun için sokak köpekleriyle ilgilenmek Türkiye’nin en önemli meselelerinden maalesef birisi haline geldi” diye konuştu.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.