Spor Alanında Ankara Standartlarının Üzerinde Bir İlçe Olacağız

Spor Alanında Ankara Standartlarının Üzerinde Bir İlçe Olacağız

Habervaktim’e Mamak’ı değerlendiren Mamak Kaymakamı Ali Mantı, spor alanında Ankara’nın en iddialı ilçesi olduklarını söyledi. “Özellikle spor dalında iddialıyız” Kaymakam Ali Mantı “Önümüzdeki yıllarda zannediyorum Mamak spor alanında Ankara standartları

ANADOLU İNSANINDA POTANSİYEL YÜKSEK

Mamak’ın en büyük atılımı spor alanında yaptığına inandığını ve bu alanda gelişmeye devam edeceklerini belirten Ali Mantı, “Sosyal etkinliklere büyük önem veriyoruz, özellikle spor dalında Mamak olarak iddialıyız. Anadolu’dan gelen insanlarımızda spor konusunda büyük potansiyel var. Güce dayalı sporlarda Anadolu insanının ciddi bir avantajı var. Önümüzdeki yıllarda zannediyorum Mamak spor alanında Ankara standartlarının üzerinde bir ilçe olacak” ifadelerini kullandı.

ANADOLU’DAN ANKARA’YA İLK GİRİŞ KAPISI

Mamak’ın Anadolu’dan göç almasını değerlendiren Mantı, “Anadolu’dan gelen insanlar ilk giriş kapısı olarak burayı gördükleri için Mamak’ın nüfus almasının birinci nedeni bu. Bir şekilde Mamak’a gelen insanlar eşini dostunu akrabasını da buraya davet ediyor. Buda burada nüfus arttıkça yerleşim yeri ihtiyacı arttıkça mülklerin değerlenmesine yol açıyor. Zamanında buraya gelip bir gecekondu çeviren insan bu gün ciddi manada para edecek ev sahibi oluyor kentsel dönüşüm vasıtasıyla. Genelde insanlar şehirlerin kendine bakan yönüne yerleşmek isterler” şeklinde konuştu

 

UĞUR ÖĞÜT / HABERVAKTİM

 

Mamak Kaymakamı Ali Mantı, Habervaktim’e verdiği röportajda Mamak’la ilgili önemli değerlendirmeler yaptı. Özellikle spor alanından Ankara’nın en iddialı ilçesi olduklarını söyleyen Kaymakam Ali Mantı, “Önümüzdeki yıllarda zannediyorum Mamak spor alanında Ankara standartlarının üzerinde bir ilçe olacak” diye konuştu. Mantı, Mamak Belediyesi’nin spor alanında yaptığı çalışmalarla Mamak’ı üst seviyeler taşıdığını savundu.

EN GÜZİDE SPOR TESİSLERİ VE PARKLAR MAMAK’TA

Öncelikle Mamak Kaymakamı olarak kendinizden ve Mamak’tan bahsedebilir misiniz?

10 aydır Mamak Kaymakamlığında görev yapıyorum, buradan önce 6 yıl Balıkesir Bandırma’da kaymakamlık yaptım. Çeşitli bölgelerde vali yardımcılığı ve kaymakamlık görevlerinde bulundum. Mamak Ankara’nın biraz kenarında olan ama hızla gelişen bir ilçe. 3-5 yıl önceki Mamak’a baktığımız zaman gerek ekonomik gerek eğitim gerekse sosyal hizmet alanında çok ciddi gelişmeler var. İddia ediyorum Ankara’nın en güzide spor tesisleri ve parkları Mamak’ta bulunuyor. Belediyemizin son yıllarda yapmış olduğu çalışmalar Mamak’ı bu seviyeye getirdi. 

ANADOLU İNSANININ CİDDİ AVANTAJI VAR

Mamak’ın en iddialı olduğu yönleri nelerdir projelerden ve yatırımlardan bahsedebilir misiniz?

Milli Eğitim’de ve TÜBİTAK’ın yaptığı yarışmalarda iddialıyız. Birkaç projede Türkiye 2’ciliğimiz var. Sosyal etkinliklere büyük önem veriyoruz, özellikle spor dalında Mamak olarak iddialıyız. Anadolu’dan gelen insanlarımızda spor konusunda büyük potansiyel var. Güce dayalı sporlarda Anadolu insanının ciddi bir avantajı var. Önümüzdeki yıllarda zannediyorum Mamak spor alanında Ankara standartlarının üzerinde bir ilçe olacak. Ayrıca ilçemize yapılan sağlık yatırımları var, gerek özel sektörden gerekse yeni yapılacak devlet hastanesiyle ilgili çalışmalar sürüyor. Önceden çöplükle anılan Mamak’ta büyük bir alışveriş merkezi var, hafta sonu 100 binlerce insan buraya geliyor.

MODERNLEŞMENİN MERKEZİ HALİNE GELİYOR

Mamak Ankara’nın gelişime en açık ilçelerinden biri siz yapılan yatırımları nasıl değerlendiriyorsunuz?

Ankara’da sağlık merkezleri belli yerlerde yoğunlaşmış Mamak’a yapılacak tesisler, sağlık alanında da büyük bir gelişime neden olacak. Özellikle kök hücre merkezi sadece Mamak için değil Türkiye için büyük önem teşkil ediyor. Gecekondular Mamak Belediyesi ve TOKİ iş birliğiyle kentsel dönüşümle ortada kaldırılıyor. İfade edildiğine göre dünyanın en büyük kentsel dönüşüm projesi. Bu da ciddi bir yatırım ilçemiz için. Aynı zamanda Mamak denildiğinde gecekondu ve bazı sosyal dengesizliklerle anılan ilçe bu sayede şehirleşmenin ve modernleşmenin merkezi haline geliyor.

UYUM MAMAK’IN YÜZÜNE YANSIYOR

Kaymakamlıklar belediyelerin iş birliği içinde olması önemli, Mamak Belediyesi’yle ilişkileriniz nasıl?

Büyükşehirlerde özellikle belediyelerin üzerinde büyük bir yük var. Ben şu yönden şanslıyım, Türkiye’nin değişik yerlerinde 26-27 yıl çalıştım. Şuandaki belediyemizle ciddi ve uyumlu bir şekilde çalışıyoruz. Herkesin yetkileri zaten kanunla belirlenmiş durumda. Biz merkezi idari olarak, belediyemizde yerel yönetim olarak gayet medeni, hukuki ve uyumlu bir şekilde iş birliği içerisinde çalışıyoruz. İşlerimizi en hızlı şekilde halletmeye çalışıyoruz, mesai saatleri dışında bile telefon yoluyla veya bizzat görüşmemiz gerekirse görüşerek başkan ve ekibiyle çalışmalarımız yapıyoruz. Bu uyumda şimdi yansıdığı gibi inşallah ileride Mamak’ın yüzüne yansıyacak. Belediyemizin yapmış olduğu çalışmalardan ve hizmetlerden biz kaymakamlık ve merkezi idari olarak memnunuz.

ANADOLU’DAN İLK GİRİŞ KAPISI

Mamak’a Anadolu’dan artan bir nüfus göçü var bunun nedeni nedir?

Bir şeyin arzı varsa talebi de vardır. Mamak’ın nüfusunun artması birazda psikolojik. Anadolu’dan gelen insanlar ilk giriş kapısı olarak burayı gördükleri için Mamak’ın nüfus almasının birinci nedeni bu. Bir şekilde Mamak’a gelen insanlar eşini dostunu akrabasını da buraya davet ediyor. Buda burada nüfus arttıkça yerleşim yeri ihtiyacı arttıkça mülklerin değerlenmesine yol açıyor. Zamanında buraya gelip bir gecekondu çeviren insan bu gün ciddi manada para edecek ev sahibi oluyor kentsel dönüşüm vasıtasıyla. Genelde insanlar şehirlerin kendine bakan yönüne yerleşmek isterler. Nüfusa baktığınız zaman Çorumlu, Yozgatlı, Kırşehirli oranının daha yüksek olduğunu görürsünüz. Mesela Çankırılı Pursaklar’dan Ankara’ya girdiği için oraya yerleşmeyi düşünüyor. Çorumlu Mamak kapısından giriş yaptığı için psikolojik olarak buraya yerleşmeyi düşünüyor. Bunun birde altında yatan ilerde belki gere dönebilirim, geri dönüş kolay olur mantığını taşıyor. Nüfus olarak birbirlerine yakın illerden Mamak’a gelen insanlar olduğu için ciddi bir sosyal anlaşmazlığımız yok.

KAYMAKAMLIK ÇARE KAPISI GÖRÜLÜYOR

Kaymakamlıklar sosyal yardım için büyük önem taşıyor, size gelen talepler nasıl oluyor?

Sosyal yardımlarımızı dengeli bir şekilde hukuki kriterlere göre dağıtıyoruz. Aynı zamanda Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımızın ailelere göre sosyal çalışmaları var. Yaşlılara, engellilere yönelik çalışmalarımız var, maddi yardımlar yapıyoruz. Yardım ve iş için bize müracaat eden çok oluyor. Ama kaymakamlıkların iş sağlamak gibi imkânı yok insanlarımız bunu bilmiyor. Çare kapısı olarak kaymakamlığı gördükleri için her türlü derdini insanlar burada çözmek istiyor. Tabi biz çözemesek bile en azından çözebilecek mercileri tavsiye ediyoruz.               

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.