'Sporun devleri' ödüllendirildi

'Sporun devleri' ödüllendirildi

Spor&Spor Dergisi tarafından düzenlenen 'Sporun Devleri Buluşuyor Ödül Gecesi' Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleştirildi.

Spor&Spor Dergisi'nin organize ettiği 'Sporun Devleri Buluşuyor' ödül töreninin üçüncüsü düzenlendi. Ankara JW Marriot Otel'de gerçekleştirilen ödül törenine Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, spor federasyonlarının başkanları, milli sporcular ve çok sayıda davetli katıldı. 
Ödül töreninde konuşma yapan Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan, geleneksel sporlara önem verilmesi gerektiğini söyledi.

TÜRK MİLLETİNİN TARİHİNİN BİRER TEMSİLCİSİ

 Geleneksel sporların yaşatılması için kurulan Etnospor'un kuruluş hikayesini anlatan Erdoğan, "2012 yılında Okçular Vakfı ile yola çıktık.Vakıfta kurucu olarak görev aldıklarında meselenin sadece Okçular Tekkesi'nin ihya edilmesinden ibaret sandık. Sonra bir baktık, o mekanla buluşan, okçuluk sporuyla o mekanda vakit geçiren gençlerin nasıl bir gelişim yaşadıklarını gözlemledik. Bir taraftan ok attılar, bir taraftan da ezan okunduğunda mescide gelip gittiklerini gördük. Diğer taraftan okçulukla, tarihimizle, medeniyetimizle ilgili sohbetlere katılmaya başladılar. Hamdolsun, bizim sporcularımız gittikleri uluslararası etkinliklerde, Türk milletinin tarihinin birer temsilcisi olarak yer aldılar."diye konuştu.

GENÇLERİ GEÇMİŞİYLE BULUŞTURARAK 
GELECEĞE HAZIRLAMAK ÖNEMLİ

Dünyanın heryerinde geleneksel sporlarının yaşatılması için çalışmalar başlattıklarını belirten Erdoğan,"Dünyada egemen kültür batı kültürü. Batı kültürü size böylesine taarruz ediyorsa, bizim kendi kültürümüze ait şekli gördüğümüz şeyler o kadar basit olmamalı. Yemeklerimiz, danslarımız, sporlarımız da öyle.Geleneksel sporlarının yaşatılması için çalışma başlattık. Bunun en son meyvesi geçen yıl düzenlediğimiz Etnospor Kültür Festivali oldu. Kültürün ne kadar önemli olduğunu, kendi kültürümüzle buluşmanın ne kadar heyecan verici olduğunu bu festivalde gösterdik. Bütün bu kültür değerleri içinde sporun ne kadar önemli olduğunu, gençleri geçmişiyle buluşturarak geleceğe hazırlanmanın ne kadar değerli olduğunu görmüş olduk." ifadelerini kullandı.

SPORLARIMIZIN DEĞER GÖRMESİNİ ARZU EDİYORUZ

Geleneksel sporların yaygınlaştırılması için çalışmalara devam edeceklerini belirten Erdoğan, şunları söyledi:
"Ülkemiz, dünyada egemen olan kültürlerin sporlarına çok büyük yatırımlar yaptı. Bunu değersiz göremeyiz. Elbette gençlerimizin bütün spor dallarıyla haşır neşir olmasını istiyoruz. Bunların yanında bizim kendi sporlarımızın da hak ettiği yeri bulmasını, hak ettiği değeri görmesini arzu ediyoruz. Türkiye'nin dört bir yanında milletimizin yeniden güreş, binicilik ve okçulukla çok daha büyük katılımla buluşması için çalışmalarımıza devam ediyoruz."

YILIN SPOR ADAMI GÖKÇEK

Protokol konuşmalarının ardından gerçekleştirilen törende ödül alanlar ise , Olimpiyat Şampiyonu Milli Güreşçi Taha Akgül, Milli Tekvandocu Nur Tatar, Görme Engelliler Golbol Kadın Milli Takımı,Milli Cimnastikci Tutya Yılmaz, İşitme Engelliler Erkek Voleybol Milli Takımı, Milli Atlet Yasemin Can, Milli kareteci Uğur Aktaş, Paralimpik masa tenisci Abdullah Öztürk,Paralimpik halterci Nazmiye Muslu Muratlı, Eczacıbaşı Vitra Kadın Voleybol Takımı,Güreş Milli takımı ve basketbol antrenörü Ergin Ataman oldu.
Törende yılın spor adamı ödülünü ise, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek aldı.            

 İBRAHİM ETHEM ÜNAL / HABERVAKTİM   

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.