Staj ve çıraklık mağdurlarından emeklilik çağrısı meydanlara taşındı
Staj ve Çıraklık Sigortası Mağdurları Federasyonu, mesleki eğitim dönemindeki sigorta girişlerinin emeklilik başlangıcı olarak kabul edilmesi talebiyle Bursa'da basın açıklaması düzenledi.
Staj ve Çıraklık Sigortası Mağdurları Federasyonu, staj ve çıraklık dönemlerinde yapılan sigorta girişlerinin emeklilik hesabında başlangıç tarihi olarak değerlendirilmesi talebiyle Bursa'da bir araya geldi. Fomara Meydanı'nda gerçekleştirilen basın açıklamasına federasyon üyelerinin yanı sıra farklı illerden gelen mağdurlar ile çeşitli siyasi partilerin temsilcileri katıldı.
Etkinlikte yapılan açıklamalarda, mesleki eğitim sürecinde sigorta kaydı bulunan kişilerin emeklilik hesaplamasında yaşadıkları hak kaybına dikkat çekildi. Katılımcılar, ilk sigorta giriş tarihlerinin emeklilik sisteminde başlangıç tarihi olarak kabul edilmesini talep etti.

FEDERASYONDAN HAK KAYBINA İLİŞKİN AÇIKLAMA
Ankara Staj ve Çıraklık Mağdurları Derneği Kurucu ve Onursal Başkanı Ferhat Salman, mesleki eğitim döneminde kendilerine verilen sigorta kartlarıyla ilgili çeşitli bilgilendirmeler yapıldığını belirtti. Salman, öğrencilik yıllarında yapılan sigorta girişlerinin ilerleyen yıllarda emeklilik hesabına esas alınacağı yönünde bilgi verildiğini ifade ederek, mevcut uygulama nedeniyle çok sayıda kişinin mağduriyet yaşadığını dile getirdi.

Salman, yıllar içerisinde sosyal güvenlik sisteminde yapılan değişiklikler nedeniyle aynı dönemde sigortalı olan kişiler arasında farklı uygulamaların ortaya çıktığını savundu. İlk sigorta numaralarının emeklilik başlangıcı olarak kabul edilmesi yönündeki taleplerini Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin gündemine taşıyacak düzenlemelerin hayata geçirilmesini istediklerini söyledi.
SİYASİ TEMSİLCİLER DE DESTEK VERDİ
Basın açıklamasına katılan Saadet Partisi Genel Başkanı Mahmut Arıkan, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Selçuk Türkoğlu ile Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Alpaslan Yıldız da katılımcılarla birlikte meydanda yer aldı.

Selçuk Türkoğlu yaptığı konuşmada, staj ve çıraklık dönemindeki sigorta kayıtlarının emeklilik hesabında dikkate alınması gerektiğini belirterek, konunun daha önce Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde de gündeme getirildiğini ifade etti. Türkoğlu, söz konusu düzenlemeye ilişkin tekliflerin kabul edilmediğini dile getirirken, taleplerinin sosyal güvenlik sisteminde değişiklik yapılması yönünde olduğunu söyledi.
Kaynak:HABER MERKEZİ

Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.