Steam'dan Türk kullanıcıları üzen karar

Steam'dan Türk kullanıcıları üzen karar

Dünyanın ve Türkiye'nin oyun sektöründe en çok kullandığı platform olan Steam'dan Türk kullanıcıları üzecek bir karar geldi. Steam'ın Türkiye'den çekileceği öğrenildi.

Dünyanın en çok rağbet gören oyun satış platformu Steam'dan Türk kullanıcılarını şok eden bir karar geldi. Steam aldığı yeni karar ile Türkiye'den çekilecek ve satışları dolar üzerinden olacak. Türk kullanıcıları şimdiden yeni bir platform aramasına başladı işte haberin detayları...

Son zamanlarda rağbet oranı artan oyun sektöründe başrol oynayan Steam kullanıcılarına Türk Lirası üzerinden oyun satışı yapıyordu. Yayıncılığın, influencer kişilerin, oyun sektörünün ilerlemesiyle birlikte kullanıcıların her zaman ilk tercihi Steam oldu. E- Spor'un ilerlemesiyle birlikte kimi insanlar e-sporcu olma hayali kimi insanlar, yayıncı olma hayali, kimileri de keyfi olarak oyun oynamaya devam ediyor. Hal böyleyken Steam'ın Türkiye'de satışları da aynı oranda devam ediyordu fakat Steam Türkiye'den çekilme kararı aldı.

basliksiz-1.jpg

STEAM UYARIYI YAPTI

Steam ana sayfasına eklenen uyarı yazısıyla birlikte Türk kullanıcılar konu hakkında bilgilendirildi. Steam tarafından yapılan yazılı uyarıda 'Türkiye'deki fiyatlandırma ve Steam cüzdanı bakiyeleri 20 Kasım'dan itibaren USD'ye dönüşecek' ibaresi yer aldı.

NASIL OYUN ALINACAK?

Steam'ın aldığı bu karar ile Türk kullanıcıları özetle Türk Lirası ile oyun alışverişi yapamayacak. Oyun almak isteyen vatandaşlar oyunlarını dolar üzerinden alabilecek. TL ile satış kapanacak ve oyuncular isterlerse paralarını dolara çevirip istedikleri oyunları o şekilde alacak.

Haber Merkezi/ www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.