Suat Kılıç: "Lütfen, emeklilerin çığlığını duyun"

Suat Kılıç: "Lütfen, emeklilerin çığlığını duyun"

Yeniden Refah Partisi'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Suat Kılıç, ""Hazine ve Maliye Bakanı Sayın Mehmet Şimşek'e açık çağrımdır; 'Lütfen, emeklilerin çığlığını, çağrısını duyun" dedi.

Yeniden Refah Partisi'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Suat Kılıç, seçim çalışmaları kapsamında Kızılcahamam ilçesinde Seçim Koordinasyon Merkezi (SKM) açılışında vatandaşlarla bir araya geldi. Kılıç'ın yanında Yeniden Refah Partisi Kızılcahamam Belediye Başkan adayı Seyfullah Köken de bulunuyordu.

"10 BİN LİRA YETMİYOR"

Kılıç, konuşmasında en yüksek emekli maaşının 17 bin lira olması gerektiğini vurgulayarak, "Emekli maaşı 10 bin lira olduğundan bu yana bunu net bir şekilde ifade ediyoruz. 10 bin lira emekli maaşıyla emeklilerimiz geçinemiyor bu kadar net. Bunu daha fazla, daha farklı nasıl anlatabiliriz bilemiyorum" dedi. Ayrıca, emekliye verilen bayram ikramiyesinin artırılması gerektiğini ve Kurban Bayramı ikramiyelerinin de piyasanın gerçeğine uygun şekilde belirlenmesi gerektiğini belirtti.

"BU İNSANLAR GEÇİNEMİYOR"

Halk pazarlarını dolaşırken gördüğü manzarayı dramatik bulduğunu ifade eden Kılıç, "Pazar yerlerinde tezgâh altında marul yapraklarının kesmeye çalışan emekli analarımız, babalarımız var. Bu insanlar geçinemiyor. Geçinebiliyor olsalar çarşı, pazarda tezgâh altında atıklar arasında kötünün iyisini seçmeye çalışmazlardı" şeklinde konuştu.

Son olarak, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'i göreve çağırarak, en düşük emekli maaşını 17 bin liraya çıkarmak için gerekli kaynağı üretmesi gerektiğini vurguladı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.